La Festa d’EUiA de Blanes, punt de trobada festiu amb pinzellada política

Marián Anguita, coordinadora d’EUiA de Blanes, parla als assistents

El passat diumenge 30 de setembre, l’assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) Blanes va celebrar en el paratge del Vilar la seva tradicional festa que marca el principi del curs legislatiu i en la que es procedeix a l’entrega dels carnets als nous afiliats. Enguany van assistir un centenar de persones, entre els que es comptaven afiliats i simpatitzants amb les seves famílies i amistats, tant de Blanes com de les comarques gironines.

També van ser presents representants dels òrgans de direcció d’EUiA, entre els que es comptaven Jordi Córdoba, coordinador de les comarques gironines; Gregorio Belmonte, coordinador de l’Àrea d’Organització; Mercè Civit, diputada del Parlament per ICV-EUiA i Marc Vidal, coordinador de comarques gironines d’ICV.

La diputada Mercè Civit durant el seu parlament

La jornada va transcorre en un agradable i fraternal ambient on tothom va poder gaudir d’una bona paella i que es va cloure amb la degustació del pastís commemoratiu.

La coordinadora d’EUiA de Blanes, Marián Anguita, va aprofitar el seu parlament per agrair la presència dels assistents, així com de totes les persones que van col·laborar en la última edició del Xiringuito i dels músics que van participar en les dues edicions de la Festa Roig.

A continuació varen intervenir Marc Vidal, Jordi Córdoba i Gregorio Belmonte, que van coincidir en destacar el bon ambient que es respirava a la celebració i la vitalitat i la capacitat organitzativa de la gent de Blanes.

També el moment polític i les properes eleccions van ser protagonistes dels parlaments. Vidal va destacar que les polítiques del govern de la Generalitat, són clarament involutives pel que fa als drets socials.

Per la seva banda, Córdoba va remarcar la necessitat de no perdre de vista el greu atac que

Assistentes a la Festa d’EUiA de Blanes

tant des dels govern espanyol i català es fa als drets socials dels treballadors i treballadores i treballar en ferm per aturar-les. Belmonte va posar especial èmfasi en la necessitat de presentar un front comú per aturar la deriva política cap a la dreta remarcant que l’esquerra transformadora ha de treballar en ferm i plantar cara sense defallir.

A continuació, i per tancar la jornada, es va procedir a l’entrega de carnets als nous afiliats del darrer any, que en aquesta ocasió eren 11, per part de Iolanda Lara, responsable d’afiliació d’EUiA de Blanes, acompanyada de la diputada Mercè Civit, que va dirigir unes breus paraules als assistents mostrant-se gratament sorpresa per la vitalitat de la gent de Blanes i donant ànims a tothom per treballar de cara a les properes eleccions al Parlament.

Assistents a la festa