El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova sancionar amb 1’34 M€ el Càmping Blanc d’Eivissa

Ajuntament de Blanes

El ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir, l’últim del mandat que es va iniciar el juny de 2015, ha aprovat que es torni a imposar una multa de poc més d’1,34 milions d’euros al Càmping Blanc d’Eivissa per l’ampliació il·legal de l’establiment. La sanció s’ha aprovat per unanimitat.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, ha presentat la proposta que s’ha hagut de tornar a portar al ple després que el gener passat el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va dictar una resolució que alliberava els propietaris del pagament d’aquesta multa. La decisió es fonamentava, segons van informar llavors els especialistes jurídics del consistori blanenc, en una interpretació del jutjat que no compartien.

L’Ajuntament de Blanes va tornar a reiniciar el procediment sancionador, que ha culminat ara amb l’acord plenari. La multa s’ha imposat per la comissió d’una infracció urbanística molt greu, consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable. Val a dir que, malgrat la unanimitat de l’acord, des de l’oposició també s’ha reiterat que caldria depurar responsabilitats respecte perquè s’ha hagut de tornar a tramitar l’expedient sancionador per la resolució judicial.

Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia, val a dir que gairebé tots s’han aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques. Ha estat el cas de la modificació de la Ordenança Municipal del Servei de Taxi; la petició d’indemnització per a la cessió dels terrenys per a l’ampliació del Camp de Futbol de Ca la Guidó; ratificar la dissolució i liquidació del CILMA; una modificació del Pressupost Municipal; i la moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes per a l’adopció de mesures destinades a evitar la sostracció parental.

Quatre multes a propietaris de gossos perillosos

Respecte els temes on no hi ha hagut unanimitat, les quatre sancions imposades per infraccions de la Ordenança de Protecció, Tinença i Control d’Animals, en concret a propietaris de gossos perillosos, s’han aprovat amb 14 vots a favor, i en canvi 6 abstencions d’ICV-EUiA i la CUP. D’altra banda, la moció d’ICV-EUiA i Batega per Blanes per demanar a l’Acadèmia Sueca la concessió a títol pòstum del Premi Nobel de Literatura per a Federico García Lorca, s’ha aprovat amb l’única abstenció del PP.