Avui han començat a Blanes els preparatius per les obres de la Rotonda de Ca la Guidó

Ajuntament de Blanes

Tal com estava previst, avui dilluns han començat els treballs preliminars perquè a mitjans d’aquesta setmana s’iniciïn les obres d’execució de la Rotonda de Ca la Guidó, situada al barri d’aquest mateix nom. El passat dijous l’Ajuntament de Blanes va informar sobre el projecte als veïns dels barris adjacents Ca la Guidó-Mas Carolet i Mas Florit, en una trobada on els tècnics municipals van donar els detalls més destacats.

Un d’ells són les modificacions del trànsit que caldrà fer en aquesta zona mentre durin les obres, uns canvis de circulació que està previst que es facin efectius a mitjans d’aquesta setmana. Afecten principalment el tram de la Carretera de Blanes a Tordera comprès entre Mas Cremat i la Rotonda dels Focs. Aquí es tallarà únicament un dels dos carrils de circulació de manera que sempre en quedarà un de lliure pel pas dels vehicles.

L’únic carril que quedarà en servei (indistintament de si és el dret o l’esquerra) serà per circular de nord a sud, és a dir: venint des de Mas Cremat en direcció al centre del municipi. A causa d’aquest tall, hi haurà un circuit alternatiu per connectar en direcció a Tordera passant pel barri de Mas Florit, i respecte a la Línia 2 del bus urbà sentit Blanes-Ca la Guidó-Ciutat Esportiva, continuarà per la Carretera d’Accés a la Costa Brava seguint un itinerari modificat

Avui dilluns s’ha dipositat part del material que farà falta per treballar en tota aquesta zona, com per exemple les tanques i els jerseys de seguretat. Tanmateix, els tècnics han començat a dibuixar, sobre la calçada al voltant del lloc on anirà situada la Rotonda de Ca la Guidó, els punts de marcatge estratègics on inicidiran els treballs.

Ajuntament de Blanes

Primer tram del projecte: execució de la Rotonda de Ca la Guidó

El projecte complet de la Remodelació de la Carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat compta amb un termini d’execució de 5 mesos i dues setmanes a comptar a partir d’aquesta darrera setmana de març. Caldrà veure si s’aturen coincidint amb els mesos de juliol i agost o bé, mentre es paralitza l’activitat a la calçada central de l’actual GI-600, continuen realitzant-se petits treballs al seu voltant.

La previsió és que la primera fase, el gruix important dels treballs de la Rotonda de Ca la Guidó -que inclou també el tram de la GI-600 comprès entre aquest indret i la Rotonda dels Focs-, s’allarguin fins la festivitat de Sant Joan. Un cop passat el període estiuenc de juliol i agost es reprendran al 100%, incidint en el tram comprès entre la Rotonda de Ca la Guidó i la de Mas Cremat, amb la previsió que a principis de la tardor ja estiguin enllestits. El projecte l’executarà l’empresa VIALSER (Vialitat i Serveis S.L.V.), a qui es va adjudicar per un import de 496.490’30 €, després que es comptava amb un pressupost de 687.628’36 €.

La segona fase de treballs també inclourà la instal·lació d’un nou conjunt semafòric que funcionarà accionant-se sota demanda dels vianants. Compta amb una partida econòmica pròpia, i s’ha adjudicat a l’empresa Etra Bonal S.A. per un import de 24.046’15 €. Estarà situat en un pas de vianants de nova creació que hi haurà en la part nord de la futura rotonda, en la confluència que connecta amb la Plaça Miquel Martí i Pol.

L’objectiu del projecte de Remodelació de la carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat és realitzar tota una sèrie d’actuacions de pavimentació i accessibilitat que racionalitzin i possibilitin la millor convivència possible entre vianants, ciclistes i vehicles. En aquest darrer sentit el principal factor que s’ha tingut en compte, prioritzant-lo per sobre de la resta, són els vianants i les persones amb mobilitat reduïda.