El secretari general de Treball visita la fàbrica Nylstar de Blanes

Alfons Cirera, Josep Ginesta i Mario Ros

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, acompanyat de l’alcalde Mario Ros, han visitat avui la factoria blanenca, on han estat rebuts pel president de Nylstar.

Els temes més destacats que s’han tractat durant la visita institucional que ha tingut lloc avui dimecres a Blanes, han estat les polítiques d’ocupació i garantir el futur de la factoria Nylstar, l’antiga SAFA. L’alcalde Ros ha rebut a mig matí a Josep Ginesta.

L’han acompanyat durant la seva visita el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa; i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials a Girona, Marta Casacuberta. Després de mantenir una breu reunió al despatx d’alcaldia, la comitiva s’ha traslladat a la factoria, on han estat rebuts per representants del comitè d’empresa i membres de l’staff, entre ells Alfons Cirera, propietari de Nylstar a través de Praedium.

Imatge de la visita a la fàbrica

Al terme de la visita a Blanes, Ginesta i Ros han destacat que la trobada ha servit per refermar el mutu compromís de sumar els esforços que ajudin a garantir en la mesura del possible el futur de la factoria. Tot això, donada precisament la transcendència social que ha tingut durant dècades al municipi.

Després de dos anys convulsos, en què la companyia, propietat de Praedium, va arribar a haver de tancar l’activitat durant set mesos amb el conseqüent perjudici per als treballadors, es mira el futur amb molt més optimisme.

Imatge de la visita a la fàbrica

Actualment, l’aposta de Nylstar passa per introduir les seves millors fibres, basades en Meryl, en el procés de producció de primeres marques internacionals com ara Adidas, Athleta (GAP), Nike i Amazon.

També s’ha recordat que Ajuntament i Generalitat mantenen un fluid contacte amb l’empresa i sindicats. La mediació i seguiment que es va fer en el seu moment es vol continuar tutelant, comprovant amb satisfacció que les expectatives de futur continuen sent molt positives, tal com ha confirmat el directiu de la companyia, Alfons Cirera.

Imatge de la visita a la fàbrica

Generalitat i Ajuntament s’han posat a la seva disposició per contribuir en el creixement de l’ocupació. Respecte aquesta darrera qüestió, s’ha avançat que als 120 treballadors que hi ha actualment se n’afegiran aviat una vintena més que passaran a formar-se per rellevar els qui accediran properament a la pre jubilació. Tanmateix, tot i que l’empresa ha explicat en un brifing final que suma uns quants exercicis amb pèrdues milionàries, es preveu tancar el 2019 havent generat ja beneficis milionaris que situarien els seus comptes fora de la franja vermella.

Fotos: Ajuntament de Blanes