Celebració de la Diada a Blanes

 

Blanes ha encetat aquest matí els actes institucionals en motiu de la Diada Nacional amb l’ofrena floral que s’ha fet davant el monument a l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de membres de l’equip de govern i regidors de l’Ajuntament de Blanes, ha encapçalat l’acte oficial que s’ha obert amb el cant dels segadors i ha conclòs amb l’ofrena.

Respecte la celebració de l’11 de setembre d’aquest 2012, marcada per la manifestació convocada per aquesta tarda a Barcelona, l’alcalde de Blanes ha explicat que la Diada d’enguany és potser la que té el contingut polític més gran dels últims 25-30 anys, probablement, i que s’emmarca dins un moment de moltes dificultats econòmiques que han comportat retallades de drets socials i fins i tot d’alguns drets civil de la ciutadania.

Per aquest motiu, Marigó creu que és normal que les persones reaccionin i vulguin sortir al carrer per dir que aquesta situació s’ha de canviar i que s’ha de buscar una nova fórmula. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat: «Des de l’Ajuntament s’entén perfectament aquesta reivindicació social. Hem d’estar-hi atents i, amb el poc marge que tenim a l’Ajuntament, poder actuar en benefici de la ciutadania per intentar suavitzar les retallades que ens venen des de Madrid i des de Barcelona. Seguirem treballant per minimitzar aquestes efectes, evidentment».

Els actes institucionals organitzats en motiu de la Diada Nacional està previst que continuïn al punt de les set de la tarda amb la baixada de la senyera que es farà a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. Que dóna al passeig de Dintre. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.

La baixada de la senyera, l’acte més solemne que tradicionalment se celebra a Blanes des de fa més de 20 anys, es farà acompanyada del Cant dels Segadors, interpretat amb música en directe per la Cobla l’Anònima de Blanes. El programa d’actes de la diada a Blanes es tancarà tot seguit, a partir d’un quart de vuit del vespre, amb una audició de sardanes que anirà de nou a càrrec de la Cobla l’Anònima de Blanes i que tindrà lloc a la plaça dels Dies Feiners, per major comoditat dels assistents.