Multitudinària Rua de Carrosses i Comparses a Blanes

Joaquim Llorens i Garangou

Els actes organitzats a Blanes aquest cap de setmana amb motiu del VIII Carnaval de la Costa Brava Sud s’han tancat amb la multitudinària Rua de Carrosses i comparses celebrada la tarda d’aquest passat diumenge. La desfilada ha comptat en aquesta nova edició amb més carrosses que en darreres edicions, un total de 25, i 16 colles, una més que l’any passat.

Milers d’espectadors es van arrenglerar al llarg del recorregut, que va transcórrer al llarg de tota la Rambla Joaquim Ruyra, passant per la Plaça Solidaritat, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i la Plaça dels Països Catalans. Principalment hi havia veïns del municipi i poblacions de la rodalia, així com turistes procedents de la Catalunya Nord, que especialment aquests darrers anys han sovintejat el Carnaval de Blanes amb més assiduïtat.

Més d’un miler de components a la Rua de Carnestoltes 2019

El principal reclam de la multitudinària Rua de Carnaval de Blanes són la fastuositat i vistositat de les carrosses i comparses que hi participen, que rivalitzen en espectacularitat. Aquest 2019 els components provenien majoritàriament de les tres poblacions de la Costa Brava Sud: Blanes (3), Lloret (4) i Tossa (3). D’altra banda, també n’hi ha hagut que han vingut de Llagostera, Pineda de Mar, Breda, Riells i Viabrea, i Massanes.

Joaquim Llorens i Garangou

Pel que fa a la representació blanenca, la colla més nombrosa va ser Que Vingui Qui Vulgui, amb prop d’un centenar de components, que lluïen la disfressa Viu la Màgia. Per la seva banda, la colla de l’Associació de Veïns de Valldolig mostrava el motiu Guardians del Mar amb una cinquantena de persones, i l’Esbart Joaquim Ruyra, va desfilar amb 69 membres a la comparsa, que anaven disfressats d’Huracanats.

Respecte les foranies, no han faltat les colles que sempre solen aixecar més expectació, com la Comparsa Tribala amb Sota la llum de la lluna; els Canya i Conya i la disfressa Mitologia; la colla d’Els Guapus amb el motiu Homene Kachina; o bé la Colla del Bon Rotllo amb El despertar dels Volcans i de l’Au Fènix. També va participar la colla Tik-Tak de Tossa amb El Somni d’Atenea; o bé La Tribu de Breda, Xauxa i Disbauxa, l’Associació Carnavalera Dit i Fet; La Mainada de Lloret; l’Associació Forçame; Els xul@s; Colla Encantats; i la Colla Ja ho Farem.

Joaquim Llorens i Garangou

Concurs de Carrosses i Comparses

Aquesta setmana es farà públic el veredicte del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval de Blanes, que repartirà 6.200 € en metàl·lic sumant els 15 guardonats que hi haurà. Hi ha tres principals categories amb premis: dues són per a carrosses d’entitats blanenques i foranies, i la tercera modalitat és per a comparses sense distingir la seva procedència.

En la categoria de carrosses foranies hi ha sis premis, de 100 € a 1.200 €, en les carrosses de Blanes tres premis de 300 €, 500 € i 1.000 €, i en la modalitat de comparses sis premis que van dels 50 € fins als 600 €. El jurat qualificador ha de valorar l’originalitat, artesania, coreografia, vestuari i maquillatge, una decisió certament difícil després d’haver vist les fastuoses creacions de la rua d’enguany.

Joaquim Llorens i Garangou