15.000 persones han visitat l’exposició «Blanes Festiu»

 

Vídeo de la inauguració de l’exposició (22-7-2012)

Durant les sis setmanes en què ha estat oberta al públic l’exposició Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions l’han visitat unes 15.000 persones, majoritàriament blanencs i blanenques, però també visitants que volien conèixer en imatges un bocí d’història del municipi selvatà. L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes ha estat l’encarregat del muntatge de l’exposició, que es va inaugurar a finals de juliol formant part dels actes de la Festa Major de Santa Anna que es va celebrar aquells dies.

A diferència d’altres exposicions organitzades per l’Arxiu Municipal, en què s’han resseguit trajectòries fotogràfiques d’autor (Joaquim Robert, Josep Maria Padern, Rafael Bataller, Francesc Salt, els Serrat, etc), en aquesta ocasió es va apostar per un tema col·lectiu però que incidia molt en el terreny personal: el del Blanes Festiu.

En aquest sentit, el nombre de persones que enguany han visitat l’exposició organitzada per l’arxiu ha estat similar al d’anteriors mostres que s’havia fet durant el mateix període de l’any. Així, el 2011 també es va oferir una mostra fotogràfica, en aquest cas la dels fotògrafs Ricard Serrat Ayats i Ricard Serrat Rondon -pare i fill-, que oferia la possibilitat de veure en imatges el Blanes dels anys 1950-1970.

Ara, a través de l’exposició Blanes Festiu, que incloïa un audiovisual i un recull fotogràfic amb 100 imatges, es mostrava com ha viscut la festa i com s’ha divertit la gent a Blanes. Les fotografies arrencaven una mica més enllà de fa cent anys i abastaven bona part del segle 20, mentre que les imatges de l’audiovisual dataven de principis dels anys 90 principalment i provenien de l’arxiu de TV Blanes.

Les imatges, per tant, han parlat de celebracions, de diversió, de festivitats, d’aquells dies especials i màgics que no tenien res a veure amb la monotonia de la quotidianitat. Es tractava de documents d’un alt valor informatiu i emocional que descrivien l’activitat dels homes, dones i infants més enllà de les seves ocupacions diàries, mostrant-los des del seu vessant més lúdic, distès, divertit o ximplet.

L’exposició Blanes Festiu. 100 anys de festa i tradicions ha estat allotjada a la sala municipal M. Luisa García-Tornel des del 22 de juliol fins el 2 de setembre, i es podia visitar de dilluns a diumenge, de 18.00 a 21.000 h.