Els instituts de Pineda faran horari intensiu

Els tres instituts de Pineda, el Joan Coromines, l’Euclides i l’institut Pineda de Mar, faran aquest curs horari intensiu. Els alumnes d’ESO i Batxillerat entraran a les 8 del matí i segons l’organització de cada institut, sortiran de classe a les 14:30 hores (Euclides i Pineda) o 14:45 (Coromines). Els alumnes faran les 30 hores lectives setmanals, amb dues pauses durant el matí que s’organitzen en funció de cada centre educatiu. A la tarda, els centres educatius oferiran activitats extraescolars, en coordinació amb les AMPAS i l’Ajuntament de Pineda.

La directora de l’Institut Joan Coromines de Pineda, Victòria Navarro, ha explicat que es tracta d’una mesura provisional per un curs, i que anirà lligada a que els centres mantinguin uns bons resultats acadèmics. Victòria Navarro ha dit que en el cas de l’institut Joan Coromines era necessari, perquè a la tarda hi ha els alumnes dels Cicles Formatius. El director de l’institut Euclides de Poblenou, Joan Ariaca, ha explicat que els alumnes continuaran fent 30 hores de classe a la setmana.

En el cas de l’Euclides, faran una estona de pati i també mitja hora diària dedicada a la lectura lliure, dins un nou pla per fomentar la lectura entre els estudiants. A la tarda oferiran activitats a l’institut, en coordinació amb l’AMPA i l’Ajuntament de Pineda. La directora de l’Institut Pineda de Mar, Míriam Tomàs, ha explicat que faran dos esbarjos, un de 20 minuts i un de 10 minuts…

Activitats a la tarda

A l’institut Euclides oferiran música, reforç d’anglès, activitats esportives i reforç escolar. També una tarda a la setmana obrirà la biblioteca amb professorat de l’institut, segons ha explicat el director, Joan Ariaca. En la mateixa línia, també a l’Institut Joan Coromines i el Pineda de Mar tenen previstes activitats extraescolars, d’estudi, esports i idiomes, que s’estan acabant de definir.

Pel que fa a l’horari intensiu, els instituts que ho havien demanat eren 405 d’arreu de Catalunya i en un 93 % dels casos la Conselleria ho ha admès. Per tal d’acceptar la jornada intensiva a la secundària, els instituts van haver de fer arribar una proposta als serveis territorials del departament d’Ensenyament que inclou un acord per consens del consell escolar, així com una explicació de les millores pedagògiques i organitzatives que suposaria la mesura, entre d’altres. L’autorització donada és només per al curs que ve. Els instituts de Pineda han acordat començaran el curs el 12 de setembre, tot i que ho podien fer el dia 13.

Text i foto: Radio Pineda