Blanes es prepara pels actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2019

Joaquim Llorens i Garangou

A Blanes ja ha començat el compte enrere perquè comencin els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2019. A l’espera que ben aviat es donin a conèixer en roda de premsa tots els detalls al voltant del Carnaval de la Costa Brava Sud 2019, l’Ajuntament de Blanes ja ha obert el termini d’inscripcions per l’acte més participatiu d’aquest periple festiu: la Rua de Carnestoltes que tindrà lloc el diumenge 3 de març a la tarda.

Per vuitena edició consecutiva, el cicle festiu l’organitzen i dissenyen de manera conjunta els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tosa, que promouen el Carnaval de la Costa Brava Sud 2019. Com és tradicional, cadascuna de les poblacions selvatanes allotjarà diverses propostes perquè vilatans i visitants gaudeixin amb la mateixa intensitat d’uns dies en què la festa i la disbauxa estaran garantides.

6.200 euros en premis 

Les bases per inscriure’s informen dels requisits, així com dels premis als quals es pot accedir en les categories de carrosses i comparses. En la primera hi ha dues modalitats, per a carrosses d’entitats blanenques i foranies, mentre que en la segona per a comparses és indiferent la procedència. El jurat qualificador haurà de escollir 15 guardonats, que sumen un total de 6.200 € de premis en metàl·lic.

Al marge d’aquests reconeixements, les colles participants que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que participi amb una carrossa que ha de reunir tota una sèrie de requisits recollits a les bases, rebent una gratificació de 300 €.

L’altre és que vagi acompanyada d’una comparsa. Si està formada per entre 20 i 50 persones hi haurà una gratificació de 100 €, i si són més de 50 persones serà de 200 €. Les quantitats econòmiques que s’han destinat per a la participació i premis de la Rua de Carnestoltes són les mateixes que en les dues anteriors edicions, quan precisament va haver un augment de les dotacions assignades. Pel que fa als criteris amb què s’han de regir els membres del jurat per triar als diferents guanyadors, hi ha un màxim de 40 punts en la categoria de carrosses i un màxim de 30 punts en la de comparses, en base als següents barems d’originalitat, artesania, coreografia, vestuari i maquillatge.