Concentració a Blanes pel trasllat a Madrid dels polítics presos

Olga Garcu

Des de fa més d’un any, puntualment cada divendres a les vuit del vespre faci fred o faci calor, hi una bon grapat de ciutadans i ciutadanes que es concentren habitualment al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes. Es la manera pacífica i no violenta de demanar la llibertat dels polítics empresonats.

Cada setmana la mobilització inclou lectures de textos i cançons, però sovint la cita habitual es carrega de més sentiment pels esdeveniments de l’actualitat. Aquest va ser el cas d’ahir, i per això la concentració d’aquesta setmana ha tingut un caire encara més solemne del què és habitual, ja que va coincidir amb el trasllat dels presos a Madrid.

Seguint la mobilització de l’ANC, Òmnium i els CDR, ahir al vespre a l’acte que va tenir lloc davant l’Ajuntament de Blanes lluïen cartells i pancartes per mostrar el rebuig a la causa judicial i a favor de l’1-O en general. Un gran llaç groc va presidir la concentració nocturna, rodejat dels manifestants que portaven cartells on es podia llegir des de Llibertat i Freedom fins a Fake Justice, Lleials a l’1-O , o bé una gran pancarta de la campanya Make a Move: Selfdetermination is a right, not a crime, és a dir: l’autodeterminació és un dret, no un crim.