Concentració a Blanes per donar suport de les dones andaluses

Regidores i regidors de l’Ajuntament de Blanes durant la concentració

Aproximadament unes 150 persones s’han concentrat avui a les 19 hores al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, per donar suport a les mobilitzacions promogudes en diverses ciutats d’Andalusia i la resta de l’Estat sota el lema ‘Els nostres drets no es negocien. Ni un pas enrere’. 

Les concentracions que s’han fet al llarg de tota la jornada s’han convocat en suport a les dones d’Andalusia. La de Blanes ha estat l’única concentració que s’ha fet arreu de comarques gironines. Durant l’acte la regidora Marian Anguita, representant a Blanes del Moviment Democràtic de Dones ha llegit un manifest. La regidora ha remarcat que en l’actualitat s’està vivint un moment crític a nivell polític i social, en referència al pacte de govern a què s’ha arribat a la Junta de Andalucía. 

Anguita ha dit que: «ha quedat molt clar que les dones han sortit al carrer cada cop amb més força, en les concentracions contra la violència de gènere o contra les agressions de grups masclistes com ‘la Manada’ i altres botxins de les dones. La reacció de les dones pel què està passant a Andalusia ha generat solidaritat arreu. Prop de 300 municipis hauran fet avui concentracions». Finalment ha emplaçat tothom a seguir lluitant contra el masclisme.

Ajuntament de Blanes

Manifest consensuat pel moviment feminista 

El punt culminant de la concentració ha arribat amb la lectura del manifest consensuat pel moviment feminista. El text s’enceta recordant que no es tracta tan sols d’assenyalar la ultradreta com a culpable de voler un retrocés en els drets de les dones. Considera que és igualment important deixar clar que idèntica responsabilitat tindrà qualsevol partit que recolzi aquesta formació. 

També fa una crida a la responsabilitat de la mateixa societat: «És necessari que la societat es mobilitzi i prengui consciència que tenim tant el govern que hem recolzat dipositant el nostre vot com el què hem permès no anant a les urnes. A partir d’ara, amb cites electorals la propera primavera, s’imposa la necessitat que, especialment les dones per la quantitat de coses que ens juguem, exercim la nostra responsabilitat democràtica». 

Per últim, conclou: «Hem de deixar clar que els nostres drets són intocables, i que no hi ha pacte possible amb qui defensa a les institucions les pretensions dels violents. No callarem!».