Campanya a Blanes d’identificació i cens de gats i gossos

El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes estan fent durant aquest mes de gener una Campanya d’Identificació i Cens adreçada als propietaris i propietàries de gats i gossos. Des d’avui dilluns, 7 de gener, i fins el proper dijous dia 31 d’aquest mateix mes, tant la implantació del xip com l’alta censal seran totalment gratuïtes. 

Fora d’aquest període cal pagar les corresponents taxes per fer l’alta censal, que a l’Ajuntament de Blanes, significa un cost de 9’08 € pels gossos i gats, i de 51’23 € pels gossos perillosos. Actualment en aquest municipi on comença la Costa Brava hi ha censats uns 800 gats i gossos, i del què es tracta és de promoure una tinença responsable dels animals de companyia. 

Per poder beneficiar-se de la campanya és indispensable que els gossos i gats resideixin a Blanes. A partir d’aquí, cal concertar hora trucant per telèfon a qualsevol dels centres col·laboradors. L’Ajuntament va convidar a participar-hi els cinc centres veterinaris que hi ha actualment al municipi, dels quals se n’han adherit quatre: 

–        Clínica Veterinària Mireia Balliu – C/Jaume I, 48 – 972 330 943 
–        Clínica Veterinària Rodamón – C/Josep Tarradellas, 6 – Tel 972 352 046 
–        Clínica Veterinària 4Vents – C/Provença, 22 – Tel 972 355 420 
–        Centre Veterinari Canvet – C/Anselm Clavé, 78 – Tel 972 338 498 

Al accedir a col·laborar, els centres veterinaris es comprometen a dur a terme la identificació de la mascota, així com a omplir el formulari d’alta sense que signifiqui cap cost per als/les propietàries. L’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva han facilitat els xips i els talonaris de registre als veterinaris que s’han adherit a la campanya, i quan hagi finalitzat recolliran els fulls d’inscripció i procediran a fer efectiu el registre de les mascotes al cens. 

Tinença responsable de gats i gossos 

L’objectiu de la campanya, doncs, és facilitar als propietaris la identificació i registre de les seves mascotes perquè, en cas que es perdin, és molt més fàcil localitzar als seus amos i que els gats i gossos puguin retornar amb ells. L’any 2017 el servei comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats (CAAS) va gestionar la recollida de 145 animals a Blanes (144 gossos i 1 gat) 

Pel que fa a l’any passat, pendents encara de les xifres corresponents al darrer trimestre de l’any 2018, en els 9 primers mesos, a Blanes ja se n’havien recollit un total de 105, havent estat els quatre mesos de treball més intensos al juny i al juliol, amb 20 animals cadascun dels mesos, així com al setembre amb 15 i al gener amb 13. En general, del total d’animals recuperats, únicament un 35% estaven identificats i registrats al cens de l’Ajuntament de Blanes.