L’equip de govern deixa caure l’Espai Creatiu Morralla i abandona la joventut de Blanes

El regidor de Batega Jordi Urgell

Batega per Blanes i la coalició Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa volen deixar pales el desencís per a la gestió de l’equip de govern en els temes de joventut i, de forma especial, pel que fa a l’Espai Creatiu Morralla, sense activitat des del passat estiu.

L’anunci del conveni que se signarà entre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament deBlanes per fer la gestió de Morralla no complau a gairebé ningú, tal com es va veure en la reunió entre membres de l’equip de govern, el Consell Local de Joventut i representants del grups municipals.

En paraules del portaveu de Batega per Blanes, Jordi Urgell, «es contracten dues persones, que no són dinamitzadors sinó tècnics provinents d’una borsa de treball, amb un absolut desconeixement de l’entorn, sense un projecte educatiu, ja que el Pla Educatiu de l’Entorn de Blanes està caducat des de fa tres anys, i amb un cost de 90.000 euros i nomes per un any».

La pregunta que es plantegen ambdós grups municipals és quin pressupost es destinarà a la gestió d’aquest espai, ja que a més a més del cost del personal contractat, s’ha de preveure una inversió en materials per a la realització de tallers i concerts, que ronda els 20.000 euros, que eren de propietat de l’Associació  Batibull.

La gestió de Morralla, estava portada per una tècnic de l’ajuntament i dos persones contractades de l’Associació Batibull, que ha treballat per l’àrea de joventut des del 2006, desenvolupant activitats molt diverses per al jovent blanenc. I no parlem nomes de les activitats i la dedicació personal dels dinamitzadors, sinó que aquesta associació aportava mitjans materials pels tallers i gestions administratives.

Arxiu / Ajuntament de Blanes

Al extingir-se el contracte al mes de maig d’enguany, denotant una absoluta falta de previsió, ja que no s’havia previst un nou concurs per la gestió de l’espai i que Batibull participava també en l’organització del festival Ensorra’t, es va haver de perllongar unes setmanes aquest contracte.

La valoració que es fa des de Batega i ICV-EUiA  és que aquesta mesura no es més que un pedaç per tapar la manca de projectes del govern blanenc i l’abandonament de fer propostes alternatives per a la joventut. Segons Jordi Urgell «l’ajuntament es penja moltes etiquetes propagandístiques: vila florida, turisme familiar, etc., però sense continguts, en una clara demostració que al darrere no existeix un model de poble tant social com econòmic».

Vídeo elaborat pel servei de premsa de l’Ajuntament de Blanes a l’octubre de 2014