No més mentides: Illa Isozaki, Ciutat Esportiva i ara la piscina

Joan Salmerón, portaveu del grup municipal ICV-EUiA de Blanes

El dijous passat, dia 29 de novembre, es va celebrar l’última reunió del Consorci Urbanístic Portal Costa Brava-Illa Isozaki. Aquesta reunió va servir per fer la liquidació de comptes i també per constatar, de forma definitiva, que els Blanencs i les Blanenques pagarem més de 16 milions d’euros per la Ciutat Esportiva.

Aquesta obra, havia de ser el gran revulsiu per Blanes i també per la Costa Brava sud, ja que, segons el Sr. Ramon Ramos (Alcalde de Blanes) i el Sr. Vives (Secretari de la Presidència del Govern del Sr. Mas), donaria fi al desequilibri entre aquesta zona i la de Salou, originada per la construcció de Port Aventura. Aquesta infraestructura portaria a Blanes milers de visitants i tot serien flors i violes.

Hem de dir que en Joan Puig (President del Consell Comarcal de la Selva), també es va sumar a la iniciativa, de forma activa i entusiasta.

Alguns dèiem que no vèiem aquesta obra i que posàvem en qüestió el funcionament de la mateixa i la repercussió que podria tenir per al nostre poble i, sobretot, no veiem els inversors que poguessin fer efectiva la mateixa.

Tot i tenir només fum i fum, el Sr. Mas va col·locar la primera pedra de la Ciutat Esportiva amb una gran festa propagandística a prop d’unes eleccions electorals.

Quan la Ciutat Esportiva es va construir tothom sabia que faltava una peça clau, aquesta era la Piscina.

L’any 2006, amb un govern format pel tripartit, es va iniciar la redacció del projecte per fer-la possible.

Varen arribar les eleccions municipals i el consistori va canviar de forma radical. Recordem: CiU, PDB, PP i el suport d’ERC.

Aquest equip no es va veure en cor de tirar endavant la construcció de la piscina i, a les següents eleccions, el PSC tampoc va fer realitat aquesta demanda de moltíssimes persones del nostre poble.

Estem a les portes d’unes noves eleccions i, el mateix dijous dia 29 de novembre, l’ajuntament treu una nota de premsa que diu que la Generalitat de Catalunya ens donarà, com a mínim el 50% del seu cost, com a subvenció.
Aquesta nota és una autèntica burla cap a les persones que formem part de Blanes.

El PSC deu estar molt desesperat per fer un us tant barroer d’aquest tema. Us passo el redactat de l’ “acord” entre l’Ajuntament i la Generalitat, tal com consta en l’acta de la sessió.

“Aquest Consorci havia de fer realitat un gran projecte per Blanes que es va truncar a poc de començar. La realitat va ser que no es va iniciar l’obra urbanitzadora promesa, ni part de les instal·lacions esportives projectades. Per exemple, la piscina projectada en 2008 i que la ciutadania de Blans esperava especialment. Recordem, que la Ciutat Esportiva de Blanes es construeix per alliberar els terrenys on estaven les instal·lacions esportives municipals en 2002.

Ara, demano formalment als representants de la Generalitat que traslladeu la necessitat de seguir treballant plegats, Generalitat i Ajuntament de Blanes, per tal de fer realitat la construcció de les instal·lacions esportives projectades. Especialment, com he dit, la piscina projectada en 2008 i que la ciutadania de Blanes esperava i encara espera.

Llegida pel president l’anterior manifestació, els representants de la Generalitat donen per rebuda la sol·licitud i es comprometen a traslladar-la als òrgans competents.”

Vosaltres mateixos podeu treure totes les conclusions que vulgueu. Però nosaltres ens preguntem: Perquè ha de presentar el PSC una modificació als pressupostos de la Generalitat si aquest acord és ferm? Doncs perquè és mentida.

En la nota de premsa es parla d’un compromís per recuperar el projecte de la piscina entre Generalitat i l’Ajuntament i del seu cofinançament. On es pot llegir aquest suposat compromís?, tot plegat un foc d’encenalls per fer veure que s’està fent feina per aconseguir la piscina.

Tan sols es busca justificar, el fet que tant el PSC com el PdCat no han lluitat fins al final perquè la quantitat de deute de 16 milions d’euros fos més petita o fins i tot no fos, ja que no hem d’oblidar que el aleshores president de la Generalitat, Sr. Mas, va afirmar que aquesta construcció era “una obra de País.”

No més mentides. La piscina es podrà fer, si, però s’haurà de fer un esforç important des de l’Ajuntament i ser consensuada per totes les forces polítiques i, aquesta decisió hauria d’anar validada pels ciutadans i ciutadanes de Blanes, als que caldrà explicar sense fantasies en quin moment estem i si realment existeixen compromisos amb fonament, amb dades i xifres, no només propaganda emesa de forma esbiaixada de caràcter electoralista i marcadament populista.

Joan Salmerón
Portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA de Blanes