La Policia Local de Blanes evita la mort d’un jove que intentava suïcidar-se

Edifici on ha intervingut la Policia Local / Ajuntament de Blanes

La decidida i ràpida actuació de la Policia Local de Blanes ha evitat que un veí del municipi es precipités al buit  des d’un terrat per llevar-se la vida. La intervenció policial va truncar les intencions de suïcidi i, davant l’estat de nervis i els símptomes de depressió que evidenciava la víctima, es va requerir la presència d’una ambulància que el va traslladar a un centre hospitalari. 

Els fets van tenir lloc aquest passat divendres, pocs minuts després de les tres del migdia. Un veí va avisar un agent de la Policia Local de Blanes sobre la presència d’una persona que estava asseguda a la cornisa del terrat d’un edifici situat al barri de Mas Enlaire. Tot semblava indicar, per la seva actitud, que volia llençar-se al buit des del capdamunt del bloc, situat a uns set pisos d’alçada, a la cruïlla situada entre la Rambla Joaquim Ruyra i el Carrer Mas Enlaire. 

Immediatament, van personar-se al lloc dels fets diverses unitats policials. Quatre efectius de la Policia Local van apostar-se a la via pública per controlar la zona, mentre que tres altres agents van pujar fins al terrat del bloc de pisos. Al arribar a la porta metàl·lica que hi ha per accedir al capdamunt de l’edifici, els agents van poder observar al jove assegut a la vora del terrat mirant cap al terra. 

Al sentir el soroll de la porta que s’obria, el noi es va adonar de la presència policial, i en aquell moment va fer un gest estrany, com si es preparés per llençar-se al buit, o bé volgués apropar-se encara més a la vora del terrat. Quan els policies ho van veure, tots tres van córrer per agafar al jove, abraçant-lo per l’esquena, i dipositant-lo posteriorment al terra per tenir-lo sa i estalvi. 

Un cop situat en lloc segur, els agents van interessar-se per saber els motius de la seva actitud i la seva temptativa de suïcidi. Davant l’estat de nervis que presentava i els símptomes de depressió i angoixa que evidenciava el jove, la Policia Local va requerir la presència d’una ambulància per traslladar-lo a un centre hospitalari per a la seva atenció. 

L’actuació policial va quedar desactivada tot just mitja hora més tard del seu inici, a tres quarts de quatre de la tarda. Van intervenir-hi un total de set agents de la Policia Local de Blanes, així com els efectius sanitaris d’una ambulància.