Veïns d’Els Pins i La Plantera demanen el trasllat de la discoteca Arena fora del nucli urbà

Ajuntament de Blanes

Ahir es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes una assemblea convocada per les associacions de veïns d’Els Pins i La Plantera per tractar el problemes de convivència i ordre públic que genera una part de la clientela de la discoteca Arena. La trobada la van encapçalar les dues presidentes veïnals: Rosa Riba (AVV Els Pins) i Antònia Coll (AVV La Plantera).

El tema central a tractar van ser els aldarulls, vandalisme i soroll nocturn que des de fa anys pateixen els residents en aquests veïnats. Per això, la sala, de dimensions reduïdes, es va omplir amb l’assistència d’unes 80 persones. Entre els assistents s’hi comptaven regidors i regidores del consistori, així com el president de l’Associació de l’Hostaleria de Blanes, Enric Portas. 

L’alcalde Mario Ros va explicar als veïns la decisió que s’ha pres aquesta setmana, consistent en la obligació de tancar la discoteca Arena a les quatre hores de la matinada, dos hores abans que fins ara. Els casos més greus de vandalisme i seguretat els protagonitzen els clients que arriben a Blanes procedents d’altres municipis, atrets pel tipus d’esdeveniments que s’ofereix en l’esmentat establiment. 

L’oferta d’oci i alcohol fins la matinada fa que vinguin joves que es traslladen des de localitats com Badalona, Sant Adrià, el Prat de Llobregat o d’altres municipis del cinturó metropolità i el Maresme. 

Els veïns demanen el trasllat de la discoteca com a solució 

Malgrat aquesta decisió, alguns participants a l’assemblea van considerar que la reducció horària no contribuirà a solucionar els problemes que pateixen. Recolzen aquest posicionament en què durant els tres primers mesos de l’any passat ja es va aplicar aquesta mateixa mesura i afirmen que no va ser productiva. Aquesta opinió contradiu la dels cossos de seguretat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, que han redactat un informe recolzat per unes eloqüents estadístiques amb el nombre de casos detectats i actes aixecades l’any passat en relació al 2016 i al 2018. 

El què reclamen una part dels veïns és que el tancament de la discoteca sigui definitiu per acabar amb tota la problemàtica o que, en tot cas, traslladi la seva activitat a un altre entorn del municipi que no sigui tan perjudicial per temes de veïnatge. Un dels llocs que es va suggerir és al polígon industrial, on no hi ha cap edifici d’habitatges. 

L’Ajuntament de Blanes consultarà aplicar d’altres mesures 

Altres suggeriments que es van plantejar al llarg de l’assemblea va ser el d’instal·lar càmeres de vigilància al carrer com a mesura dissuasiva perquè no es produeixin tants aldarulls i actes vandàlics a la via pública, o bé que hi hagi més patrulles policials a peu. 

Al terme de l’assemblea, l’alcalde va convidar els veïns a tornar-se a trobar d’aquí a un mes per poder valorar amb xifres concretes a la mà els resultats de la mesura aplicada ara, el decret que avança el tancament dues hores. Serà llavors quan també es podrà fer el retorn sobre la viabilitat d’alguns dels suggeriments que es van plantejar ahir com a solució a la problemàtica. Per això, caldrà fer consultes en l’àmbit policial,  jurídic i administratiu.