El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova la moció de la CUP per impulsar un pla de participació ciutadana

El ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir va aprovar amb un ampli suport la moció proposada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes per tal de crear, abans de finalitzar aquest any, una comissió ciutadana i d’entitats que elabori de manera participativa un pla director de participació ciutadana. La moció, que finalment fou presentada pels grups municipals del PSC i CiU en nom de la CUP, va rebre els 18 vots a favor dels regidors del PSC, CiU i EUiA-ICV i els vots contraris dels dos regidors del PP.

Des dels grups que van donar suport a la moció es va argumentar la necessitat d’impulsar definitivament la participació i que aquesta tingui continuïtat. Per contra el PP va justificar el seu vot contrari argumentant que actualment «la participació ja està garantida».

Al final del ple, en el torn de precs i preguntes, un portaveu de la CUP va agrair el suport dels grups que han recollit i aprovat la moció però dirigint-se a la totalitat del consistori  va voler posar de manifest que «les dificultats amb les que des de la  CUP ens hem trobat per fer arribar la proposta han estat importants» i es va exposar tot un procés que «des del passat 29 de juny quan es va entrar via instància, passant per les cartes dipositades a les bústies dels portaveus dels grups municipals i fins el 19 de juliol que es va rebre la primera resposta».

Amb tot això des de la CUP es demanar al conjunt dels regidors que «com a representants directes del poble, creiem necessari emprendre mesures per millorar la comunicació entre la ciutadania i el consistori». En aquests sentit des de l’equip govern es va admetre que cal millorar aquests aspectes i que alguns d’ells ja s’han anant arreglant darrerament.

Finalment des la CUP es va mostrar «satisfacció per haver aconseguit un suport tant ampli amb un tema d’interès col·lectiu com és la participació ciutadana» però també sorpresa pel vot negatiu del PP a qui es va respondre afirmant que «la participació realment està garantida quan s’impulsen propostes de participació ciutadana com la que ells han votat en contra, ja que així fins i tot ells que no hi estan d’acord poden participar-hi».