Bona afluència de públic i valoració positiva dels participants en la IX Fira d’Entitats de Blanes

La IX Fira d’Entitats de Blanes, que ha tingut lloc durant el passat cap de setmana del 29 i 30 de setembre, ha estat valorada de manera molt positiva des de l’organització.

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes i el Col·lectiu d’Entitats han coincidit en destacar que els canvis i novetats introduïts enguany han contribuït a millorar un esdeveniment que d’aquí a dos anys arribarà ja a la seva desena edició. 

El balanç també és bo pel que fa a l’afluència de públic que hi ha hagut durant tot el cap de setmana, però especialment la tarda-vespre del dissabte, quan el recinte firal va congregar bona part dels milers de visitants que hi ha hagut. Respecte a les millores, enguany s’ha procurat racionalitzar millor l’espai del recinte firal, que ocupava 3.500 m2 del Passeig de Mar. 

Un dels canvis ha estat que els tallers de manualitats per a la canalla i la gent gran s’han situat cap a la part mitja d’on estaven situats els estands, concentrant aquí l’activitat d’aquesta mena. D’altra banda, també s’ha apropat més la situació dels estands -alineats d’esquenes al mar- respecte l’Escenari que encapçalava el recinte, a tocar de la Plaça Catalunya. Això ha facilitat que tots dos espais hagin estat més ben integrats. 

Balanç positiu de les entitats que han participat a la fira 

Les entitats participants també han valorat de manera molt positiva el Plató de TV que s’ha instal·lat enguany com a novetat. Un equip de professionals de l’Associació Cultural La Focal s’ha encarregat d’entrevistar diverses persones que representaven entitats i associacions. De fet s’ha copsat l’opinió de més del 75% dels participants amb un doble objectiu: tenir-ne un feedback i detectar necessitats per elaborar un programa formatiu que s’impartirà els propers mesos. 

En general, el centenar d’activitats que s’han estat desenvolupant al llarg de tot el cap de setmana amb motiu de la Fira d’Entitats han comptat amb un bon nivell d’assistents, sobretot les actuacions dalt l’Escenari que encapçalava el recinte. Val a dir que també s’ha registrat una bona afluència de públic a les activitats que s’han acollit a la Sala de Plens. 

Precisament una d’elles ha estat la presentació del llibre ‘Sota el signe del càncer’ amb el seu autor, Albert Hernández Miralles. Organitzat per la Fundació Oncolliga Blanes, la mateixa entitat també va convidar tothom qui volgués iniciar-se en la Marxa Nòrdica a una sessió que va tenir lloc aquest passat diumenge al matí, que es va tancar amb una sessió pràctica fent una passejada. 

Dos dies d’intensa de celebració han propiciat que al llarg de tot el cap de setmana la Fira d’Entitats hagi bullit d’activitat. A banda de les actuacions dalt l’escenari, hi ha hagut tallers d’arts plàstiques i manualitats, maquillatge, globlèxia, bàsquet en cadira de rodes, pintura, confecció de punts de llibre, teràpia corporal, cuina, consulta de tarot, xerrades, massatges, un taller d’instruments musicals, i fins i tot la possibilitat de tallar-se el cabell o fer-se algun servei de perruqueria. 

També hi ha hagut visites destacades, entre elles la de la Cònsol General de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga Rodríguez. La cònsol va compartir bona part de la jornada del diumenge amb l’Associació Sóc de Cuba, Soy Popular, representada tant per la seva presidenta Gertrudis Brooks, com pels seus membres. 

L’experiència també ha servit per treure idees i suggeriments de cara a la desena edició de la Fira d’Entitats que tindrà lloc d’aquí a dos anys, al 2020, ja que es tracta d’un esdeveniment que s’organitza amb caràcter biennal. Una d’elles és que l’Ajuntament de Blanes disposi d’un estand on fer difusió de les activitats que organitza (programació del Teatre, esdeveniments com el Mes del Suquet de Peix, etc), així com dels temes i serveis que puguin ser d’interès per a la ciutadania. 

Aquesta darrera idea ha sorgit arran que hi ha hagut un estand del Pla de Barris de Sa Masaneda i S’Auguer. Per últim, una altra millora de caràcter purament logístic que s’ha trobat a faltar i que s’introduirà de cara a la propera edició seran diversos mòduls de lavabos públics. 

Fotos: Ajuntament de Blanes