Celebració de la Missa de l’Alba a la platja Sa Palomera de Blanes

Ajuntament de Blanes

Un grup de persones ha viscut aquest diumenge la 15a Missa de l’Alba, que se celebra coincidint amb el darrer diumenge de setembre o bé a principis d’octubre, ja que es tracta d’encetar així un nou curs, una benvinguda a la tardor.

La missa, que ha començat a les 7 hores del matí, ha congregat un grup d’aproximadament 150 persones, que durant l’ofici religiós han vist la sortida del sol. L’activitat pren el seu nom precisament amb un dels seus reclams: veure com la foscor de la nit es va tenyint de llum i color amb la lenta però inexorable arribada de l’albada. Un altre al·licient, sense cap mena de dubte, és l’escenari triat: la platja de Sa Palomera, arran de mar, envoltats per la música de les onades i la quietud de les primeres hores del diumenge. 

Justament per aquest motiu, per l’escenari mariner que emmarca l’esdeveniment, l’altar és una barca davant la qual han oficiat la missa tres mossens: Carles Mundet, Josep Perich i Enric Roura, rectors de les parròquies de Blanes. Els han acompanyat les cançons interpretades per una orquestrina que també s’ha mantingut fidel a la tradició de participar-hi els darrers anys, i que han interpretat fins a 18 cançons. 

Escoltem amb el cor ?, lema de la 15a Missa de l’Alba 

En cada nova edició de la Missa de l’Alba es tria un lema, un leitmotiv al voltant del qual s’estableix el fil conductor. En aquesta ocasió, la quinzena, se n’ha escollit un presentat amb un interrogant: ‘Escoltem amb el cor ?’. El què s’ha volgut emfatitzar és que la gent hauria d’encarar el dia a dia amb una actitud més positiva envers tothom qui els envolta. 

Tal com ha explicat Enric Roura, cal tractar als demés intentant no jutjar, sense idees preconcebudes. En definitiva: escoltar i no ponderar abans que filtrar amb prejudicis perquè el seu pensament no s’adia amb el propi. Al terme de la 15a Missa de l’Alba, s’ha agraït especialment tothom qui ha fet possible que una vegada més s’hagi perdurat la tradició. 

En aquest sentit, es compta no tan sols de l’equip litúrgic format per feligresos de les diverses parròquies de la vila, també hi ha nombroses aportacions que, com la platja damunt la qual se celebra la missa, està feta de petits granets de sorra. La celebració s’ha tancat tal com marca la tradició, amb un complet esmorzar a base d’aportacions fetes pels mateixos participants.