La IX Fira d’Entitats de Blanes ja està en marxa al Passeig de Mar

Aquest matí s’ha posat en marxa al Passeig de Mar de Blanes la IX Fira d’Entitats, que es podrà visitar al llarg de tot aquest cap de setmana del 29 i 30 de setembre. Per inaugurar de manera oficial l’esdeveniment, s’ha optat per fer-ho d’una manera molt original: amb una fotografia de grup amb les entitats i associacions participants concentrades davant l’escenari que hi ha al recinte firal, alçant cartells on es podia llegir el lema Totes Som Fira. 

Ho han fet fet acompanyats de l’alcalde de Blanes i responsable polític de Participació Ciutadana, Mario Ros; regidors i regidores de l’Ajuntament; i els tècnics de participació, Ivan del Río i Jordi Ramírez. Després, la comitiva ha fet una visita al recinte, que es podrà visitar tots dos dies, dissabte i diumenge, des de les 11 del matí fins les 9 de la nit. 

El recinte firal ocupa 3.500 m2 del Passeig de Mar, i les activitats s’acullen en vuit espais diferents d’activitats. A banda dels estands, que centren l’interès de l’esdeveniment; hi ha un Escenari de 80 m2; una Zona Infantil amb diversos entreteniments; una Zona de Tallers i Manualitats per a totes les edats; un Plató de TV; una Pista Esportiva; i l’únic espai que no forma part del recinte, la Sala de Plens, situada a 50 metres de la fira. 

L’Ajuntament ha destinat un pressupost de 14.000 € per a la organització de la mostra, igual que en l’anterior edició del 2016, ja que es fa amb caràcter biennal des del 2009. La major part d’aquests diners s’han destinat al lloguer i muntatge dels estands, l’equipament de so i llum per a l’escenari, el generadors de corrent i el servei de seguretat i control que hi haurà hagut les nits de divendres i dissabte per vetllar pel material que quedi dipositat al recinte. 

Al llarg de tot el cap de setmana tothom qui s’apropi a la fira pot trobar activitats i entreteniments per complaure una gran varietat de gustos i edats. N’hi ha més d’un centenar, protagonitzades per un reguitzell d’entitats. Així, hi haurà tallers d’arts plàstiques, maquillatge, globoflèxia, mini pàdel i tennis, bàsquet en cadira de rodes, pintura, maquillatge, confecció de punts de llibre, teràpia corporal, cuina, consulta de tarot, xerrades, massatges, i un llarg etcètera. 

Un dels indrets que sense cap mena de dubte atrau més l’atenció és l’Escenari de la Fira d’Entitats, que encapçala tot el recinte, i on hi ha programades 23 actuacions i activitats diferents. Majoritàriament són espectacles musicals i d’arts escèniques, però també altres continguts, com per exemple una acció reivindicativa d’Amnistia Internacional, entre d’altres. 

L’altra element destacat i novetat respecte l’anterior edició és el Plató de TV, on un equip de professionals realitzarà diverses entrevistes a representants d’entitats que participen a la fira. Es tracta dels membres de l’Associació Cultural La Focal, qui també s’han encarregat d’una altra novetat de la fira d’enguany: la realització d’un espot promocional. La fira està organitzada per l’Àrea de Participació Ciutadana amb el suport del Col·lectiu d’Entitats. 

Fotos: Ajuntament de Blanes