La hissada de la senyera a l’Ajuntament i l’ofrena floral a Lluís Companys, actes oficials de la Diada a Blanes

Blanes ha celebrat avui els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2018. La part més solemne s’ha iniciat amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada per la interpretació del Cant dels Segadors

Des d’ahir dilluns l’única bandera que ha onejat a l’Ajuntament ha estat la senyera, escortada avui per les altres dues de grans dimensions que s’instal·len simultàniament als dos costats de la façana, emmarcant la senyera. Aquestes altres dues senyeres cobreixen l’edifici de dalt a baix, i es despleguen alhora que un agent de la Policia Local s’encarrega d’hissar la bandera al so de l’himne nacional. 

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores, ha encapçalat l’acte oficial. També han participat comandaments i agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra en formació, tot fent la salutació oficial corresponent mentre sonava l’himne oficial. Aquest és un dels moments més solemnes i emotius de la Diada a Blanes. 

La principal diferència respecte anys anteriors ha estat que la hissada de la senyera s’ha fet presidint un balcó on, des de fa cinc mesos, està penjada la pancarta que demana la llibertat polítics presos. La mesura es va aprovar per majoria simple arran d’una moció presentada al ple del passat mes de març, i va prosperar per 13 vots d’ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP. 

Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys 

La celebració més solemne de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat tot seguit amb una altra celebració carregada de sentiment que també han encapçalat els membres del plenari. L’Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys ha tingut lloc a 2/4 de 12 del migdia. Han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat. 

L’acte s’ha fet novament acompanyat de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants dels cossos de seguretat que operen a Blanes. D’altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han protagonitzat sengles ofrenes: ICV-EUiA i Batega per Blanes, PDeCAT i ERC. Ho han fet abans de l’ofrena institucional, a un quart de 12 del migdia, i l’anècdota l’han protagonitzat els membres d’ICV-EUiA i Batega per Blanes que, abans que sonés l’himne dels Segadors, han iniciat la seva intervenció cantant i escoltant La Internacional. 

Els únics grups absents en tots dos actes han estat Ciutadans i el PP. Ciutadans no hi ha assistit per quart any consecutiu, ja que no està d’acord amb com se celebra la Diada a Blanes, mentre que el representant de l’altre partit ha excusat la seva presència, ja que es troba fora del país per motius familiars. Val a dir que el programa d’actes organitzats a Blanes amb motiu de l’11 de Setembre finalitzarà avui a les 8 del vespre amb l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Flama de Farners que es farà a l’escenari del Banc dels Músics.