Homenatge a Carme Casals Franch, una àvia centenària de Blanes aficionada a viatjar i a fer ganxet

Carme Casals

Aquest matí ha tingut lloc a Blanes l’homenatge a Carme Casals Franch, una longeva veïna del municipi, amb motiu d’haver complert el centenari de vida.

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha encapçalat l’acte que s’ha fet al domicili de la protagonista de la jornada, que viu en un cèntric edifici que dóna al Passeig de Mar. 

Ros ha lliurat a Carme Casals Franch una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes, així com altres obsequis. A banda d’un ram de flors, també li han regalat dos llibres relacionats amb Blanes. Un d’ells és Respirant Art, sobre el pintor adoptiu de Blanes, Rafel Bataller, i l’altre es titula Entre Tantes Llums, una recopilació dels articles que l’historiador i erudit blanenc Josep Bota-Gibert va publicar a la revista Blanda. 

També li han entregat sengles obsequis Josep Lluís Merino i Milagros Fernández en representació de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, respectivament. Totes dues entitats han vingut acompanyats d’altres membres de les dues juntes. Tots aquests regals s’han afegit als què igualment haurà anat rebent al llarg de la jornada i durant aquests darrers dies dels seus familiars i amics amb motiu de tan assenyalada data. 

Aficionada a viatjar i fer ganxet 

Carme Casals Franch va néixer a Vic el 27 d’agost de 1918, i es va traslladar a viure a Blanes fa 65 anys. Té dues filles: la Maria Teresa, de 73 anys, i la Rosita, de 70 anys. També compta amb 4 néts que tenen 36, 43, 49 i 52 anys, així com 6 besnéts: dos de 6 anys i dos altres de 8 anys, així com 2 més de 14 i 18 anys. 

Actualment viu sola al seu domicili familiar que dóna al cèntric Passeig de Mar, d’ençà que va morir el seu home quan tenia 64 anys. Des de llavors ha estat una dona molt independent i que ha viatjat molt. Diu que “No m’agrada emprenyar”, i per aquest motiu mai no diu que està malalta. Malgrat ha depassat ja la centúria, continua conreant la seva afició preferida: fer ganxet i encara és manté força activa. 

Fotos: Ajuntament de Blanes