Prop de 5.300 alumnes començaran a Blanes el curs 2018 – 2019

Ajuntament de Blanes

El curs escolar 2018-2019 que començarà dimecres vinent, 12 de setembre, comptarà enguany amb prop de 5.300 alumnes que assistiran als centres públics i concertats d’arreu del municipi. Actualment les dades de què es disposa no són les definitives, ja que aquest divendres 7 de setembre se celebrarà la Comissió de Garanties d’Escolarització de Blanes. 

El personal de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i els respectius cossos directius dels centres escolars hauran de treballar de valent per complimentar l’assignació definitiva. S’haurà d’assignar el corresponent centre escolar tant als nouvinguts com als qui han sol·licitat canviar a una altra escola o institut on se’ls ha adreçat. 

Aquesta és una operació que s’ha de fer cada any, ja que del 6 de juliol al 6 de setembre hi havia temps de formular peticions al llarg de tot l’estiu. Habitualment es tracta de proveir de centres escolars a un nombre d’alumnes que sol voltar el centenar, sumant els noies i noies de primària i secundària. L’assignació de places es fa en funció de l’ordre de preinscripció, així com tenint en compte les vacants que hi ha en cada centre. 

Un grup més de 1er d’ESO al curs 2018-2019 

Una de les principals novetats que hi haurà a Blanes de cara al curs 2018-2019 és l’augment del nombre de grups que estudiarà primer d’ESO. Hi haurà un total de 16 grups, un més que en l’anterior curs, que s’impartirà a l’Institut S’Agulla. Aquest increment cal anar a buscar-lo en el baby boom que fa uns anys ja va provocar que s’augmentés el nombre d’alumnes de primària. 

Ara, conseqüentment, al passar del sisè curs al primer d’ESO, ha calgut reconfigurar el nombre de grups per poder donar-los cabuda a tots. De fet, la Taula Mixta formada per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ja va determinar el gener passat que s’incrementés un nou grup per respectar la ràtio de 30 alumnes per classe. 

A manca que se celebri la Comissió de Garanties d’Escolarització del proper divendres, les xifres provisionals indiquen que hi haurà un total de 5.266 alumnes el proper curs, 18 menys que en l’anterior. En primària n’hi haurà 3.410 (64 menys), mentre que en secundària seran 1.810 (46 més). 

A Blanes hi ha nou centres on s’imparteix educació infantil i primària, mentre que per a l’educació secundària n’hi ha cinc, i en dos d’ells també es fan estudis de primària. Els nois i noies es distribueixen a les respectives escoles i instituts de la següent manera : 

(*) les xifres d’alumnes poden variar en funció del què es decideixi a la Comissió de Garanties d’Escolarització que tindrà lloc el divendres 7 de setembre.