Detingut un home per intentar atracar una sucursal bancària i un supermercat a Blanes

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el passat 21 d’agost a Blanes, un home de 54 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la mateixa localitat, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació en grau de temptativa, el primer a l’interior d’una entitat bancària i el segon a l’interior d’un establiment comercial.

Pels volts de les dues de la tarda del 17 d’agost els mossos van tenir coneixement que un individu, amb un casc de motocicleta i armat amb un ganivet de grans dimensions, va entrar a l’interior d’una entitat bancària de la població de Blanes, al carrer Mas Enlaire.
 
L’home, que va posar-se a la cua, de cop va exhibir el ganivet i va exigir que li donessin diners. Clients i treballadors li van recriminar el fet i l’home va marxar a peu sense sostreure res.
 
La investigació dels fets, a càrrec de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Blanes, va culminar amb la detenció de l’autor després que intentés robar un supermercat de l’avinguda del Parlament de Catalunya de Blanes.
 
Pels volts de les tres de la tarda del dia 21 d’agost el mateix individu va entrar amb una arma blanca que feia més de 20 centímetres i es va adreçar a la caixa exigint diners. La treballadora va reaccionar marxant, de manera que l’atracador va guardar el ganivet i va fugir a peu sense sostreure res.
 
Els agents d’investigació van muntar un dispositiu de vigilància que va finalitzar amb la detenció de l’atracador hores després. En el moment de la detenció el lladre portava a l’interior d’una butxaca un ganivet de cuina de grans dimensions que coincidia plenament amb el descrit per les víctimes i testimonis dels dos fets.
 
Els detingut, a qui li consten antecedents per fets similars, va passar el dia 23 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.