Visita institucional del president Quim Torra a l’Ajuntament de Blanes

Coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una breu visita institucional ahir a la tarda a l’Ajuntament de Blanes. L’alcalde, Mario Ros, ha rebut a la primera autoritat del país a l’entrada de l’edifici consistorial i l’ha acompanyat fins al despatx d’alcaldia, on els esperaven representants dels grups polítics municipals. 

Aquesta ha estat la primera visita institucional que ha fet Quim Torra a l’Ajuntament de la seva ciutat natal, on manté lligams amb familiars i amics. El president i els membres de la corporació blanenca han mantingut una breu trobada i posteriorment el convidat d’excepció ha signat en el Llibre d’Honor del consistori, i s’ha immortalitzat la visita amb una fotografia. 

La visita ha tingut lloc justament el dia abans en què a Blanes se celebra la festivitat de Santa Anna –patrona de la vila- i Sant Joaquim, i estava previst que ahir al vespre anés a veure acompanyat de la seva família la cinquena nit del  48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Precisament d’aquest esdeveniment han parlat breument Mario Ros i Quim Torra. 

L’alcalde de Blanes li ha demanat al president el suport de la Generalitat de Catalunya de cara a l’organització de la 50a edició del certamen pirotècnic, que tindrà lloc d’aquí a dos anys, el 2020 ja que la intenció del consistori blanenc és que se celebri de manera prou destacada. 

Quim Torra s’ha mostrat disposat a recolzar l’esdeveniment i ha remarcat el prestigi internacional que ha arribat a tenir el concurs, que recorda haver presenciat durant els seus primers anys compartits amb la seva família a Blanes. En aquest sentit, també s’ha fet palès el suport mostrat durant l’any passat per l’ex conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, en el projecte compartit entre els ajuntaments de Blanes i Tarragona amb el suport del govern català perquè els concursos de focs d’artifici siguin patrimoni cultural immaterial.  

El president ha assistit a la recepció acompanyat de la seva família, entre ells la seva mare, i un cop finalitzada ha volgut trencar el protocol per sortir al carrer pel Passeig de Dintre, on hi havia una gran afluència de públic que, en reconèixer-lo, s’hi ha adreçat per saludar-lo.

Immediatament s’ha format un núvol de persones que majoritàriament li demanaven fer-se una fotografia al seu costat, o bé sota la pancarta que reclama la llibertat dels polítics empresonats, penjada al balcó de l’Ajuntament. Precisament una part de les paraules que ha escrit al Llibre d’Honor de l’Ajuntament feia referència tant a aquest clam com a la seva infantesa viscuda a Blanes: 

“A la ciutat de Blanes, en un dia de Festa Major. 

Diuen que la felicitat és la infantesa, i la meva infantesa la vaig passar aquí. Segurament mai no hauré estat tan feliç. He passat estius a la platja, anant a Sant Francesc o a la Boadella; he viscut els Focs cada any; i m’he emocionat llegint Joaquim Ruyra i Roberto Bolaño. 

En un moment de festa, també vull recordar aquells que no podran ser avui amb tots nosaltres: els presos polítics i exiliats. No ens aturarem fins que siguin lliures. 

Visca Blanes i Visca Catalunya !” 

Fotos: Ajuntament de Blanes