La reforma de Llei de Costes protegirà els càmpings de Blanes

Concepció Veray, al centre de la imatge, amb els regidors del PPC

La diputada al Congrés dels Diputats i portaveu del Partit Popular de Catalunya (PPC) a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha explicat aquest tarda al regidors del partir a Roses, Castelló d’Empúries, Platja d’Aro, Blanes i Lloret de Mar com afectaran a les comarques gironines les modificacions que inclou l’avantprojecte de la reforma de la Llei de Costes.

 

Veray ha subratllat que «el PPC de Girona ha complert els compromisos en relació a la nova Llei de Costes» i que «a partir d’ara ens reunirem altre cop amb les associacions i propietaris afectats per comentar amb ells aquest avantprojecte i recollir tots els seus dubtes per tal de poder-los donar resposta».

 

Pel que fa a Blanes, la diputada ha concretat que «la situació que afecta als càmpings de Blanes queda resolta perquè aquesta nova llei estableix modificacions en les normes de l’atermenament administratiu». En aquest sentit, ha afegit que «en relació a la servitud que fins ara es situava als 100 metres pels nuclis urbans o espais que poguessin tenir aquesta consideració, queda modificada i passa a ser de 20 metres i, per tant, l’afectació sobre els càmpings és mínima».

Veray també ha volgut explicar altres qüestions importants que també regula la nova Llei de Costes del Govern Espanyol i ha detallat que «eleva fins als 75 anys les concessions d’habitatges a la platja, autoritza a realitzar obres als edificis de la costa sempre i quan aquestes no alterin el volum i l’edificabilitat dels mateixos i passa les concessions dels xiringuitos d’1 a 4 anys». Veray ha afegit que «l’Estat publicarà els atermenaments a la pàgina web del Ministeri».

Tramitació de la llei

Els càmpings de Blanes es trovan a prop de línia de la costa

Per acabar, la diputada ha explicat que «el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient enviarà l’avantprojecte de la nova Llei de Costes al Consell Assessor del Medi Ambient (CAMA), un òrgan assessor del Govern per la seva avaluació i posteriorment tornarà al Consell de Ministres perquè aquest l’enviï al Congrés dels Diputats i s’iniciï la seva tramitació parlamentària com a projecte de llei». En relació a això, Veray ha manifestat que «seguirem treballant amb aquesta llei durant el seu tràmit parlamentari i vetllarem perquè tot el que sigui susceptible de millorar ho faci».

Podrà evitar desastres

Per últim, la diputada s’ha mostrat satisfeta amb les modificacions que inclou la nova Llei de Costes i ha manifestat que «endreça el desordre ocasionat pel PSOE, dóna seguretat jurídica a tots els afectats i demostra que la conjunció entre protegir el litoral i el desenvolupament econòmic és possible». En aquest sentit, la diputada ha posat com a exemple d’aquesta seguretat jurídica «que queda regulat tant la possibilitat de vendre com d’heretar».

Per Veray, «aquesta llei també té mecanismes per evitar desastres com el de l’hotel El Algarrobico d’Almeria ja que són precisament projectes com aquests els que fan mal a les nostres costes i no pas el fet que hi hagi activitats econòmiques ordenades a tocar de la platja o en un passeig». Veray es referia al fet que «l’Estat pot suspendre acords municipals contraris a la norma» i evitar casos com el citat anteriorment.