El barri de la Verneda de Malgrat estrena el carrer del Canigó

Joan Márquez, Conxita Campoy i Joan Mercader

La Verneda va celebrar el passat divendres la inauguració de les obres de millora del carrer del Canigó dins els actes de les festes del barri. Joan Márquez, de la junta de veïns de la Verneda, i Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat de Mar, van fer un petit discurs dins l’acte d’inauguració de les obres. L’alcaldessa va recordar que aquestes obres estan incloses en la Llei de Barris dins la proposta de millora d’aquest veïnat.

 

Conxita Campoy va demanar la col·laboració dels veïns i veïnes per mantenir i tenir cura de l’espai públic i va donar les gràcies a totes les persones que han treballat en aquesta obra. A l’acte, hi va assistir el regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Maria Aubanell, i les regidores de CiU, Neus Serra i Carme Ponsa.

Aquest carrer, que és l’accés principal al veïnat, s’ha convertit en un espai de convivència. L’obra de remodelació del carrer del Canigó ha eliminat les barreres arquitectòniques, i ha inclòs la plantació d’arbrat, la millora de la xarxa de distribució d’aigua potable i d’energia elèctrica, així com la col·locació de mobiliari urbà. Els objectius han estat els de millorar l’accessibilitat i la seguretat del carrer, tal i com ja s’ha fet al carrer del Llobregat.

La durada de les obres ha estat d’11 setmanes, una menys del previst inicialment. Les obres, que inicialment estaven valorades en 171.406,42 euros segons el projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals, han tingut un cost de 83.872,15 euros, degut a la baixa en la subhasta per a l’adjudicació. Aquesta obra, que ha estat executada per l’empresa Excavacions Bermúdez S.L., està inclosa en el projecte d’intervenció integral al barri del Castell i la Verneda.