Aspronis celebra el 50è aniversari a Blanes amb una gran festa

La Fundació Aspronis arriba enguany als 50 anys d’història d’ençà que un grup de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual, amb el suport de Càritas i algunes persones voluntàries, van iniciar la tasca de cercar persones a la comarca en la mateixa situació i crear serveis per atendre-les.

Aspronis commemorarà el 50è aniversari aquest divendres 20 de juliol a dos quarts de vuit del vespre amb una gran festa oberta a la ciutadania a la Plaça dels Dies Feiners de Blanes, ciutat on té la seu social i es va gestar com a entitat, i just a les portes de la Festa Major. Constarà d’un espectacle familiar a càrrec de la il·lusionista Joana Andreu; continuarà amb un acte commemoratiu de la celebració sobre les vuit, i la música i la gresca dels blanencs Tapeo Sound System clouran la festa a partir de dos quarts de nou. L’organització de la celebració ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de l’emissora Ràdio Marina en la difusió.

El tret de sortida del 50è aniversari de la Fundació el va donar el passat mes de març a Blanes la presentació del codi ètic de l’entitat, la fulla de ruta que recull els valors i compromisos de la Fundació. Al mes de maig, de portes endins, l’entitat va celebrar una jornada interna de treballadors, de caire informatiu i festiu. I aquest divendres arriba la gran festa: un acte obert a tothom.

La celebració dels 50 anys d’Aspronis s’estendrà fins a l’estiu de 2019 amb diversos actes lúdics i de difusió concebuts per fer balanç de les cinc dècades de tasca de l’entitat així com de l’aportació de les persones a la societat. Per això, al llarg de l’any hi haurà tallers per a mainada a les escoles i biblioteques de la Selva i el nord del Maresme. El 3 d’octubre Lloret de Mar acollirà una jornada dirigida a empreses de l’àmbit d’actuació d’Aspronis per posar de manifest el valor de la feina de les persones a les empreses i per promoure la seva inserció laboral.

Al novembre, l’entitat presentarà un calendari solidari esportiu per a 2019 i programa una exposició itinerant sobre el calendari.  Enguany  el  Dia de la Discapacitat, al desembre, vindrà també carregat d’activitats. I entre d’altres accions, la Fundació presentarà dos estudis de retorn del valor que genera la tasca de l’entitat a la societat: un de general, centrat en l’impacte  humà,  social  i econòmic de l’aportació de les persones ateses a la societat, i un altre de concret sobre un dels serveis, una primícia al sector de l’atenció a les persones. Finalment, per concloure l’aniversari, ASPRONIS treballa en un concert solidari per a l’estiu de l’any que ve.

Aspronis aten més de 400 persones

La Fundació Aspronis atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i una mitjana de 1500 infants cada any de la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. També es dirigeix a d’altres col·lectius en risc d’exclusió social. Té com a missió facilitar suports a les persones i acompanyar-les a fer realitat el seu projecte de vida.

Per a això, disposa de serveis d’atenció atenció precoç, atenció diürna (ocupacionals, centre de dia, formació), laborals (centre especial de treball i d’inserció laboral en empresa), residencials (residència, llars-residència, servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar i atenció domiciliària), i de lleure (vacances, temps lliure i esport). 335 persones, un terç dels quals amb discapacitat intel·lectual, conformen la plantilla de l’entitat.