Dimarts vinent es completaran a Blanes el canvis de circulació de vehicles

El proper dimarts 10 de juliol l’Ajuntament de Blanes posarà en marxa la darrera fase del nou circuit circulatori que ha estat implementant aquests darrers dies. S’ha hagut de fer amb motiu de l’acabament de la primera fase de la urbanització del Pla Parcial Costa Brava, al nord-est de la ciutat.

La principal modificació que entrarà en funcionament aquesta segona setmana del mes de juliol afectarà a l’Avinguda Joan Carles I, que es transformarà perquè passi a ser un vial d’un sol sentit circulatori. 

Fins ara l’Avinguda Joan Carles I, una de les principals artèries d’entrada al municipi pell nord-est de Blanes, era de doble sentit circulatori en el tram comprès entre la Plaça de l’Escorxador i el Carrer Treumal a l’altra extrem, en el nexe de comunicació amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava. A partir d’aquest proper dimarts, doncs, l’Avinguda Joan Carles I serà de direcció única, en el sentit d’entrada a la població. 

D’aquesta manera, es completarà l’itinerari recomanat d’entrada a Blanes, ja que aquest vial enllaça amb l’Avinguda Jaume I, que el passat 3 de juliol va modificar el seu únic sentit circulatori per passar a ser, des d’ara, d’entrada. Així doncs, els vehicles que vinguin de Lloret i vulguin entrar a Blanes pel sector nord-est, podran fer-ho agafant l’Avinguda Joan Carles I i seguint per l’Avinguda Jaume I, anant a parar a la Plaça Solidaritat. 

Per la seva banda, l’itinerari recomanat per sortir de Blanes pel sector nord-est és agafar la part nord de la Rambla Joaquim Ruyra, des de la Plaça Solidaritat, i seguir tot el seu traçat. Després de la intersecció amb els carrer Tordera i Mas Enlaire, continua passant pel costat de la Plaça 11 de Setembre, i enllaça amb la riera coberta que va a parar a la nova girola d’intersecció amb l’Avinguda de la Pau i el Carrer Mas Palou. 

Des d’aquesta girola, l’itinerari recomanat per sortir és seguir pel Carrer Mas Palou en sentit nord, travessant l’Avinguda del Parlament. Aquí hi ha una nova intersecció amb una rotonda que permet dues opcions. Una és girar a la dreta per sortir a la GI-682 passant fins anar a parar a la cruïlla on hi ha la rotonda d’accés a Mas Borinot. L’altra opció és seguir circulant pel Carrer Mas Palou que acaba amb la rotonda d’intersecció amb la GI-682,  i que també connecta amb les urbanitzacions Residencial Blanes i Vistamar. 

Obertura del Carrer Mas Palou i situació d’altres vials 

Una altra modificació circulatòria que entrarà en funcionament el proper dimarts 10 de juliol serà l’obertura al trànsit de vehicles d’un tram del Carrer Mas Palou que ara està encara tancat al públic i només permet l’accés als veïns. Aquest tram serà de doble sentit circulatori entre la rotonda de la Rambla Joaquim Ruyra i el Carrer Mas Palou amb l’Avinguda Joan Carles I. Per contra, en el tram entre l’Avinguda Joan Carles I i Vila de Lloret continuarà sent en un únic sentit de pujada. 

Amb l’objectiu d’informar la ciutadania, la Policia Local de Blanes ha emès una circular informativa que ha fet arribar a tots els veïns i veïnes dels barris afectats, així com a la població blanenca en general. També es recorda la direccionalitat d’altres carrers d’aquesta mateixa zona que no patiran cap modificació, però que cal tenir en compte en especial quan s’arribi a les cruïlles d’aquests vials on sí que s’hi ha fet canvis. 

Igualment, s’ha fet especial esment a què el Carrer Vila de Lloret continuarà com ara, des de la Plaça de l’Escorxador en sentit de sortida en direcció a Lloret de Mar, fins al Carrer Treumal i l’Avinguda Joan Carles I. Per la seva banda, la Travessia Vila de Lloret tampoc patirà cap canvi, però en arribar a la cruïlla amb l’Avinguda Joan Carles I caldrà tenir molt present que a partir del 10 de juliol només es podrà girar a l’esquerra, per tornar al centre urbà, ja que la doble direcció haurà desaparegut. 

Cliqueu a sobre de la imatge per ampliar

Treballs de senyalització pel darrer tram de modificació circulatòria 

Per poder implementar els canvis de la segona fase de la modificació circulatòria, entre dilluns i dimarts 9 i 10 de juliol caldrà realitzar diversos treballs de senyalització, tant vertical com horitzontal. Això s’haurà de fer als diferents veïnats i carrers adjacents d’aquest sector, per adaptar-los i integrar-los a la nova configuració urbanística i xarxa de vials inclosos al sector nord-est, que enllacen amb el Pla Parcial Costa Brava. 

Per aquest motiu, a partir del dilluns 9 de juliol estarà prohibit l’estacionament de vehicles al llarg de tota l’Avinguda Joan Carles I, al costat dels números parells, així com en tots aquells llocs on s’hi hagin col·locat senyals de prohibit estacionar amb caràcter circumstancial.