Un centenar de regatistes participen a Blanes en el Campionat Mundial de Raceboard

Les instal·lacions del Club de Vela Blanes van allotjar ahir a la tarda la inauguració del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard, que acull l’entitat blanenca amb motiu del seu 75è aniversari.

La competició comença avui a disputar-se en aigües blanenques, i s’allargarà fins dissabte, quan finalitzarà a la tarda amb el lliurament dels trofeus als classificats. En total, s’han programat 18 regates, i cada dia està previst que se’n puguin disputar un màxim de quatre, si les condicions ho permeten.

El campionat mundial ha reunit a Blanes un centenar de regatistes procedents de 14 països: l’Estat Espanyol, França, Eslovàquia, Gran Bretanya, Argentina, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Estats Units, Letònia, Austràlia, República Txeca, Finlàndia i Suïssa. Alguns dels participants ja han començat a familiaritzar-se amb les aigües on competiran durant el cap de setmana. El mundial s’estructura en cinc categories, tant en masculí com en femení: juvenils, gran màster, màster, sènior i veterans. 

Des de l’organització s’ha confirmat que, comptant als esportistes, tècnics i acompanyants, han arribat a Blanes mig miler de persones amb motiu de  la competició internacional.

Per fer la seva estada més interessant i entretinguda, està previst que puguin visitar els principals encants naturals de Blanes, així com que provin la cuina marinera, a través dels establiments que s’abasteixen cada dia de productes frescos de la llotja. 

75è aniversari del Club de Vela Blanes 

El Club de Vela Blanes està vivint aquest 2018 amb especial intensitat, a través del nombrosos actes culturals, lúdics i esportius que ha organitzat al llarg de tot l’any amb motiu del seu 75è aniversari. A nivell esportiu, el Mundial de Raceboard haurà estat el seu màxim exponent. L’entitat ja compta amb l’experiència d’haver organitzat amb anterioritat aquest mateix campionat. Va ser l’any 2014, i ja llavors va suposar un positiu impacte econòmic, social i esportiu per al club i per a la vila. 

En aquesta nova edició el camp de regates estarà situat a la badia de Blanes, a diferència de l’anterior edició en què es va fer a tocar de la desembocadura de la Tordera. El raceboard és una modalitat de windsurf que es practica sobre unes taules més llargues que les habituals, amb un màstil mòbil que permet més eficiència al regatista a l’hora de lliscar sobre l’aigua, ja que li treu un major rendiment a la vela. 

Les competicions es caracteritzen pel gran nivell tècnic i estratègic, ja que és una modalitat que s’acosta més a la navegació amb barca. Per a l’organització del campionat, el Club de Vela Blanes ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el Patronat Costa Brava Pirineu de Girona, i la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. 

Fotos: Ajuntament de Blanes