Blanes senyalitza les 1.300 places d’aparcament al Centre-Els Pins per informar que ara són gratuïtes

Aquest divendres han finalitzat els treballs per senyalitzar de nou la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló municipal d’esports. Es tracta de prop de 1.300 places d’aparcament que durant els darrers cinc anys han estat de pagament, la zona blava que es va posar en marxa l’any 2013 i que, des de llavors, significava que per estacionar aquí calia pagar un import. 

A mitjans d’aquesta setmana es va començar la laboriosa tasca d’esborrar la pintura i altres indicatius del terra de l’esplanada perquè, posteriorment, s’hagi estat procedint a repintar de color blanc. Aquesta nova senyalització es completa amb cartells que ja s’havien instal·lat, i on s’informava que el Pàrking d’Els Pins-Centre de Blanes és gratuït i no cal pagar. 

Els darrers cinc anys s’ha pagat per estacionar a la zona blava de l’esplanada del costat de l’antic pavelló durant tres mesos que coincidien amb el període de màxima afluència estiuenca: del 15 de juny al 15 de setembre. L’explotació anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació pel que fa a aquestes places, per un període de cinc anys. Per això, des del passat 16 de setembre del 2017, tota aquesta zona havia deixat de ser de pagament, però en canvi continuava marcada de color blau. 

Tot i que es van retirar les màquines expenedores de tiquets, i que l’Ajuntament de Blanes va instal·lar uns cartells on s’informava que la zona havia passat a ser gratuïta, lliure de pagament, quedava pendent prendre una decisió respecte què s’hi volia fer. Finalment, es va anunciar que es vincularia a l’estudi del Pla de Mobilitat que es vol fer arreu del municipi. 

Pendent del Pla de Mobilitat 

Algunes propostes són que quedin definitivament alliberades, com havia estat fins al 2013; que tornin a ser de pagament amb explotació municipal amb uns preus més tous; o bé que es regularitzi temporalment l’aparcament amb discs horaris per promoure la rotació dels vehicles, entre d’altres possibilitats. Mentre no es pren la decisió definitiva, doncs, s’ha cregut convenient que quedi degudament senyalitzada la gratuïtat de totes aquestes places. 

Properament es completarà la senyalització horitzontal amb la instal·lació de dos cartells de grans dimensions que es col·locaran en dos indrets situats a l’entrada del municipi, on es donarà la benvinguda a Blanes, anunciant a l’hora els pàrkings gratuïts. Els treballs per esborrar l’antiga senyalització i pintat de color blanc han suposat un cost aproximat d’uns 20.000 euros. 

Recuperació d’una zona en condicions més òptimes 

L’aparcament gratuït que hi ha en aquesta zona no tan sols recupera el fet que ara no cal pagar per deixar-hi el vehicle. Significa també poder fer-ho en millors condicions que no pas fa cinc anys. Llavors l’aspecte que presentava aquesta zona era la d’una típica esplanada mancada d’ordre ni concert, i on es barrejava la terra i la grava, sense gaire comoditats més. 

L’any 2013, quan es va posar en marxa la zona blava, l’empresa concessionària va invertir 275.000 € per aplanar i igualar el sòl, asfaltar tot l’espai, pintar les places i millorar les entrades i sortides per als vehicles. Posteriorment també s’hi va afegir un grau més de seguretat al instal·lar il·luminació en tot el recinte.

Fotos: Ajuntament de Blanes