La policia local de Blanes deté un conductor després de perseguir-ho cinc quilòmetres

El vehicle, que estava ocupat per quatre persones, una d’elles embarassada de vuit mesos, va circular a gran velocitat, ocupant el sentit contrari i posant en greu risc la resta de conductors. Els fets es van iniciar ahir al migdia quan un agent motoritzat de la policia local de Blanes va detectar un vehicle, el conductor del qual circulava sense cinturó cordat.

L’agent es va posar a la seva alçada i l’indica que s’aturés, moment en que el conductor va reduir la marxa per aturar-se. Però, de sobte va arrancar a gran velocitat avançant la resta de vehicles pel carril contrari i rebassant la línia contínua.

Llavors va començar una persecución en la que el vehicle va circular completament fora de control i posant en perill a la resta de conductors, circulant pel carril de sentit contrari i fent apartar els vehicles que circulaven de front. A més, va prendre les rotondes en sentit contrari i les va travessar per sobre.

L’agent, mentre realitzava el seguiment, va comunicar els fets a la resta de patrulles i va demanar recolzament. També, va sol·licitar que es comuniqués els fets a la policia de Tordera perquè el vehicle prenia direcció a la població veïna. Quan el vehicle va arribar a la rotonda d’enllaç amb l’autopista, va ocupar de nou el carril contrari i va xocar fronto-lateralment contra dos vehicles que circulaven correctament, quedant la via tallada.

Fugida a peu

A continuació, el conductor, descamisat, va sortir per la finestra i va fugir corrent pel camp. Casualment, un caporal de la policia local de Blanes fora de servei, va passar pel lloc i es va afegir a la cerca. La resta de patrulles que van intervenir van fer control i identificació dels altres ocupants del vehicle, a la vegada que van donar assistència a les víctimes de l’accident.

Passat uns minuts, l’agent de paisà i una patrulla de la policia local de Tordera van localitzar el conductor semiamagat i van procedir a la seva detenció per un delicite conta la seguretat del trànsit.

L’acusat tenia el carnet de conduir suspès per manca de punts i el vehicle no estava assegurat. En l’escorcoll del vehicle els agents van trobar una catana i un matxet de grans dimensions.