El Passeig de Dintre de Blanes acollirà aquest cap de setmana la mostra gastronòmica ‘TastABlanes’

El proper cap de setmana, 9 i 10 de juny, l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de diverses associacions, empreses i entitats, organitza la mostra gastronòmica TastABlanes, que oferirà un tasteig dels plats concentrats en un mateix indret.

Participaran una vintena de restaurants i locals, que s’allotjaran en un recinte situat al cèntric Passeig de Dintre, des de les 7 del vespre i fins la 1 de la matinada. L’any passat l’èxit de TastABlanes va sobrepassar les expectatives inicials ja que alguns establiments van servir entre 700 i 800 racions. Altres van esgotar existències i van haver d’anar als respectius locals per reposar-ne més. Tot a preus populars, amb tastets que van costar entre 1’5 € i 4 €. 

Promoció amb música en directe i altres al·licients 

Un altre focus d’interès del TastABlanes serà l’activitat Venem a la Fresca, impulsada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC). L’acció comercial no serà com les habituals jornades de La Botiga al Carrer, sinó que consistirà en què les botigues que hi participin trauran a l’exterior dels respectius locals algun reclam per convidar la gent que hi entrin i guaitin els productes que ofereixen. Tindrà lloc durant tota la jornada del dissabte 9 de juny, des de les 9 del matí fins les 10 de la nit. 

Dissabte també es podrà gaudir de les activitats que hi haurà al Club de Vela Blanes amb motiu del Marina Day, una jornada de portes obertes inclosa dins el cicle commemoratiu dels 75 anys que celebra enguany l’entitat.

D’altra banda, per a la tarda de dissabte s’han preparat dos al·licients musicals que amenitzaran la mostra gastronòmica des de l’escenari alçat molt a prop, a la cruïlla del Passeig de Dintre amb el Carrer Muralla. 

A 2/4 de 8 actuarà Roger Argemí, i a 2/4 de 10 X-TRAMP, un grup de tribut al mític grup britànic de principis dels anys 70, que farà reviure temes tan coneguts com ‘Breakfast in America’, ‘Crisis what Crisis’ o ‘Even in the quietest moments’, entre d’altres. L’oferta musical del cap de setmana s’haurà encetat el matí de dissabte, amb el concert de combos i cant de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria que s’oferirà a les 11 del matí a la Plaça d’Espanya. 

Una altra proposta és poder fer una Visita Guiada gratuïta per conèixer la Ruta dels Cabrera dissabte a les 8 del vespre amb sortida des de l’Oficina de Turisme, on cal haver fet reserva prèvia, així com visitar l’exposició i concurs de bonsais ubicats a la Plaça Solidaritat des de les 10 del matí fins les 8 del vespre. Completaran el ventall d’activitats tant dissabte com diumenge ofertes especials 2 x 1 en 4 activitats: viatges amb Dofi Jet Boats i amb la nova embarcacióEmotion Speed Boat; així com visites al Jardí Botànic Marimurtra i al Parc Pinya de Rosa. 

Diumenge es podrà fer una sortida guiada per practicar snorkeling amb Blanes Sud a la platja de Santa Anna al preu de 12 € per persona, que inclou poder disposar d’un equip lleuger.

Aquest 2018 col·laboren en l’organització l’Associació d’Hostaleria de Blanes, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, el Jardí Botànic Marimurtra, el Parc Pinya de Rosa, Dofi Jet Boats, el Club de Vela Blanes, Blanes Sud, l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, i l’Associació de Bonsais Masia de Can Florenci. 

Fotos: Arxiu /Ajuntament de Blanes