La regidoria de Medi Ambient de Tordera instal·la caixes niu per a la reproducció i control dels ratpenats

Ajuntament de Tordera

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera ha instal·lat recentment caixes nius per al control i reproducció dels ratpenats. És una mesura de control biològic de plagues i insectes, tal com s’ha fet en la lluita contra la processionària del pi.

Aquesta activitat s’ha realitzat amb la col·laboració d’estudiants de l’institut Lluís Companys i el museu de les Ciències Naturals de Granollers doncs els alumnes i els tècnics van instal·lar fa unes setmanes diverses caixes nius a la zona del parc de Fibracolor.

L’objectiu d’aquestes caixes, fetes pels alumnes de l’institut, és controlar mitjançant detectors, l’existència i reproducció d’aquests petits mamífers voladors per minimitzar l’impacte d’altres espècies d’insectes, com ara els mosquits i el mosquit tigre especialment.

La instal·lació d’aquestes caixes niu es completarà properament amb l’organització de la Bat Night, la nit dels ratpenats. Des de fa 14 anys, el Museu de Ciències Naturals de Granollers organitza a desenes de municipis de Catalunya aquesta jornada, durant la qual es dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.

En el cas de la Nit dels Ratpenats a Tordera, s’organitzarà una xerrada sobre la biologia i el comportament d’aquests mamífers i s’acompanyarà d’una passejada per veure i sentir els ratpenats.