L’Institut Sa Palomera de Blanes impartirà un cicle relacionat amb les noves tecnologies de la informació

El curs vinent 2018-2019 l’Institut Sa Palomera de Blanes impartirà uns nous estudis que afavoriran la inserció laboral dels joves per diversos motius. Es tracta del cicle formatiu de grau superior de ‘Desenvolupament d’Aplicacions Web’ en modalitat dual, un model educatiu que incrementa les hores formatives a l’empresa, i que per tant compta amb una garantia molt més elevada de poder trobar feina quan es finalitza. 

Una altra raó per a aquesta elevada inserció laboral és que les mateixes empreses del territori ja fa molts anys que demanaven al centre educatiu joves amb aquesta formació per poder incorporar-los a la seva plantilla. De fet, la consecució del nou cicle ha estat possible gràcies a la insistència i la feina de l’Institut Sa Palomera, així com de les empreses que demanen un perfil de treballador amb aquestes característiques. 

Uns estudis que incrementen molt les hores de pràctiques en empreses 

En total, els alumnes –un màxim de 30- faran aproximadament 2.300 hores durant dos anys, més temps que en els cicles normals. Del total d’hores formatives, 1.000 hores seran de pràctiques a l’empresa, enlloc de les 300 hores que es fan actualment en els cicles que no són Dual.

Aquesta nova modalitat estableix un lligam més alt entre les empreses i l’institut, però també beneficia l’alumne en una altra qüestió: té accés a una sèrie de recursos i maquinària que no hi ha al centre educatiu. 

Està pensat per a joves d’entre 18 i 24 anys, i interessats en el desenvolupament i manteniment d’aplicacions relacionades amb entorns web, i complementarà els dos cicles de la família d’informàtica i comunicacions que s’estan impartint al centre des de fa 16 anys: el CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) i el CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX). Al poder-se combinar amb el CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics, l’alumne pot sortir amb dues titulacions després de tres anys d’estudis, afavorint també la seva inserció laboral, i capacitant-lo per ser més versàtil i polivalent. 

Val a dir que el nou cicle que s’impartirà a l’Institut Sa Palomera és un dels 4 nous que hi haurà arreu de comarques gironines el curs 2018-2019. Ja feia anys que l’institut havia sol·licitat implantar aquest cicle, que va demanar per primera vegada al 2012.