Marion Harper Trio obre demà el XXVII cicle Música a L’Esperança amb la presentació del disc ‘Hydrangea’

Marion Harper Trio

El XXVII Cicle de Concerts Música a l’Esperança s’encetarà a la capella de l’Esperança demà divendres, 4 de maig, a les 22 hores amb Marion Harper Trio, que presentarà el seu darrer disc Hydrangea.

Marion Harper, filla d’anglès i uruguaiana, va néixer a Montevideo (Uruguay) el 1996 i quan tenia sis anys va venir a viure a Hostalric. Estudiant allà va voler fer el Treball de Recerca de Batxillerat sobre la gravació d’una maqueta.

El seu tutor, Xavier Lluna, li va presentar el blanenc Aleix Iglesias de Luup Records, que es convertiria en el seu productor. I d’aquí va sorgir Seasonsun EP de presentació d’aires més o menys folk.

L’any 2015 publica un CD, Cotton Candy, que estrena a l’octubre al Foyer del Liceu i presenta oficialment el 4 de desembre a la sala Bikini de Barcelona plena de públic blanenc (se’n pot veure crònica a RECVLL de desembre de 2015) envoltada de músics blanencs. Cotton Candy té uns aires electropop d’influència americana i una instrumentació molt més complexa i potent. Aquest disc la porta de gira contínua fins finals de 2016. A més, aquest seu primer llarg va ser reconegut amb el Premi Descobertes 2016 pel Festival STRENES de Girona i una nominació a Millor Artista Revelació als Premis ARC.

I el 2017 publica el seu segon àlbum, Hydrangea, en el qual fa un altre tomb, clar procés de maduració i el disc més personal de Harper fins al moment amb cançons que parlen de la pèrdua, de l’amor i de la mort, un disc més fosc on imperen les atmosferes gèlides i els sintetitzadors onírics, sempre al servei d’una interpretació magnètica amb la qual Marion, que canta en anglès des del primer dia, ja apunta a un públic internacional.

Marion Harper ha girat arreu del territori en sales petites i grans, al Palau de la Música, a Apolo, a Razmatazz3, al Festival Acústica de Figueres o el Festival Altaveu, i ha compartit escenari amb bandes com M83, Dorian o Marlango.

El passat mes de març ha actuat a Berlin i ha fet una gira de set actuacions per Itàlia, Roma i Gènova incloses, i després de passar per Música a l’Esperança l’1 de juny serà al Primavera Sound de Barcelona.

El concert a Música a l’Esperança serà en format trio, un format més íntim pensat per espais especials com aquest. L’acompanyaran els blanencs Aleix Iglesias i Joan Vissi. Tots dos són també socis fundadors del segell Luup Records, un segell independent que té 4 anys de vida i que actualment treballa amb grups de renom al panorama independent com PAVVLA, Museless o la mateixa Marion.

L’Aleix, membre també de Wantun,  és el productor dels discos de la Marion i en Joan (Wantun, La bici de Juan, Nu, Isaac Ulam…, realitzador de video-clips, junt amb Jordi Vissi, per a artistes com Marion Harper, Museless o Pavvla) han format part de la banda que acompanya la Marion des dels seus inicis, l’any 2015, i ja l’acompanyaven en els primers concerts que van fer com a formació. A la banda de la Marion també hi ha en Ricard Borrell i en Jordi Vissi, també blanencs, que, donades les condicions de l’espai, no hi participaran.