El govern blanenc fa balanç de la nova etapa destacant que l’ajuntament funciona a ple rendiment

El govern de Blanes / Ajuntament de Blanes

El despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat avui una roda de premsa amb l’equip de govern (PSC) per fer balanç dels darrers mesos. Es tractava de fer una valoració de l’actual situació en aquesta nova etapa de govern municipal encetada a finals de l’any passat. Primer amb la marxa del PDeCAT i ERC, i després amb el canvi a l’alcaldia que va marcar la renúncia de l’exalcalde Miquel Lupiáñez.

Aquests dos darrers fets van culminar amb el relleu a l’alcaldia encapçalada des del 30 de novembre per Mario Ros i Vidal, qui ha presidit la roda de premsa. Ho ha fet acompanyat per la resta de membres de l’equip de govern: Pepa Celaya, Nicolás Laguna i Blai Vinaixa, incorporat com a tinent d’alcalde coincidint amb la nova etapa. Val a dir que es continua comptant -com des del principi del mandat- amb el suport del regidor del PP Salvador Tordera, que té encomanades les tasques de Ponent d’Activitats per delegació, tot i que formalment no és de l’equip de govern.

Malgrat estar en franca minoria –el plenari de l’Ajuntament de Blanes està format per 21 regidors i regidores de vuit formacions polítiques-, el balanç que fan d’aquesta nova etapa els quatre membres de l’equip de govern és molt positiu. En aquest sentit, han coincidint en assenyalar que tot està funcionant com sempre, i han volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en el sentit que, tot i ser pocs, no s’ha hagut d’aturar cap servei per manca de lideratge.

En aquest darrer sentit, l’alcalde ha explicat: “L’Ajuntament segueix funcionant com sempre, o fins i tot m’atreveixo a dir que en alguns aspectes millor, com pot ser per exemple la major transversalitat que hi ha entre les diferents àrees, i la forta coordinació d’alcaldia amb els diferents departaments”.

L’equip de govern blanenc també ha volgut agrair als partits de l’oposició –on hi ha actualment ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Ciutadans, Batega per Blanes i CUP- que han facilitat poder aprovar gairebé totes les propostes formulades. Respecte el termini que queda per esgotar l’actual mandat –poc més d’un any-, els demanen que facilitin poder tirar endavant les actuacions previstes per millorar el municipi.

Mario Ros, alcalde de Blanes / Ajuntament de Blanes

Seguint aquest fil argumental, Mario Ros ha reiterat les ganes de col·laborar, la mà estesa que continua havent envers la resta de forces polítiques perquè se sumin amb l’objectiu comú de treballar pel bé de la població. L’alcalde ha expressat el desig que es deixin de banda els interessos de partit i abocar-se a treballar tots junts per Blanes.

Aquest agraïment l’ha fet extensiu el govern municipal a d’altres col·lectius. Un d’ells són les entitats de diversos àmbits que conformen el ric teixit associatiu de la vila, així com els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes i tota la ciutadania en general. A tots ells se’ls ha reconegut l’important paper que representen per tirar endavant i millorar la qualitat de vida de la població en diversos aspectes de la vida social i econòmica municipal.

Els quatre membres de l’equip de govern han enumerat els projectes més destacats que s’han continuat impulsant o s’han posat en marxa durant aquesta nova etapa, i que culminaran abans que finalitzi l’actual mandat 2015-2019. A excepció de l’alcalde que té dedicació exclusiva, la seva tasca al front de l’Ajuntament de Blanes l’han de compaginar cadascun d’ells amb les respectives ocupacions professionals, coordinant diverses àrees polítiques, en un necessari govern de concentració.