Conferència sobre el procés d’autodeterminació de Catalunya

  • Cartell de la conferència

    La conferència es durà a terme a la Casa del Poble de Blanes (Passeig de Dintre, 18), el proper dissabte 16 de juny a les 20.30 h

El 3 de novembre del passat 2011 es van portar a terme al Palau Robert de Barcelona les primeres jornades «First Catalonia’s Self Determination Conference-Building a New State» (Primera Conferència d’Autodeterminació de Catalunya – Construïnt un nou estat), organitzades per l’associació Sobirania i Justícia.

 

En les diverses ponències experts internacionals varen explicar, basant-se en com s’han dut a terme les diferents independències de països europeus dels darrers anys, com s’hauria de desenvolupar el procés de separació de béns entre el nou estat català i l’estat espanyol.

 

També, com es gestionarien les pensions en la Catalunya tot just acabada d’independitzar,  la retirada de l’exèrcit espanyol del nostre territori, de quina manera Catalunya ingressaria a l’ONU…

Les jornades foren presentades per l’escriptor i editor Quim Torra (Blanes, 1962), president de Sobirania i Justícia, i hi participaren ponents com Charles E. Ehrlich, professor de la Universitat d’Oxford, Ana Stanic, fundadora de E&A Law, Patrick Dumberry, professor de la Universitat d’Ottawa i Carles Boix, de la Universitat de Princeton. Tots plegats experts que varen participar en el procés de dissolució de l’antiga Iugoslàvia, en els referèndums del Quebec i en la independència de Kosova.

És per això que des de Blanes per la Independència (assemblea territorial de l’Assemblea Nacional Catalana) hem volgut convidar en Quim Torra perquè ens parli d’aquests processos d’independència i ens faci un resum de les conclusions d’aquestes jornades.