Blanes destina 25.000 € per a 12 projectes de cooperació Internacional

Ajuntament de Blanes

En el marc de la 15a Setmana de la Pau de Blanes ahir al vespre es van lliurar a la biblioteca de Blanes les subvencions que l’Ajuntament atorga a diversos projectes de cooperació i solidaritat. Es tracta de 12 subvencions que totalitzen 25.000 euros.

L’acte van comptar amb l’assistència de l’alcalde i regidor d’Acció Social, Mario Ros, així com representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, regidors i regidores del consistori.

La vetllada es va encetar un breu interludi musical a càrrec de Massibe, un jove de Gunyurkuta –localitat gambiana molt propera a Kuwonku-, que va oferir una mostra de percussió. Per indicacions del propi intèrpret, més que escoltar es tractava de ballar, una invitació que aviat van seguir d’altres companys, així com Pere Gual, de l’Associació de Desenvolupament Agrícola de Kuwnoku.

Abans de donar pas al lliurament de les quantitats econòmiques, les diferents ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels seus respectius projectes de cooperació, acompanyant les seves explicacions amb fotografies i vídeos.

En el pressupost municipal de l’any 2017 es va destinar una partida de 25.000 euros, que en aquesta nova anualitat serviran per finançar 12 activitats i projectes solidaris. D’aquest total, n’hi ha sis amb idèntica dotació pressupostària, 3.020 €, que donen continuïtat a programes engegats en diferents localitats als quals ha donat suport l’Ajuntament  de Blanes durant els darrers anys.

És el cas de l’Hospital Santa Bàrbara, a Hondures, impulsat per l’Associació Iberoamericana Filipina a proposta de l’Associació del Voluntariat Blanenc; millorar els recursos hídrics a Anantampur (Índia), de la Fundació Vicenç Ferrer; o  bé el projecte de SOARPAL –Solidaritat Arbúcies-Palacagüina- a Nicaràgua. Els altres tres projectes són: construcció d’una aula de formació d’oficis a Kuwonku (Gàmbia); construcció d’aules en una escola de Togo; i el projecte d’Acció Solidària Mediterrània d’alternativa habitacional per a joves a Atenes (Grècia).

D’altra banda, s’han destinat 2.080 € al projecte Vacances en Pau, que promou el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. Diversos nens i nenes que viuen als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) passen l’estiu allotjats amb famílies de Blanes. Un altre projecte, dotat amb 1.200 €, el lideren Acció Social i Solidària el Bon Samarità i la ONG Samaritans Purse, que reparteixen caixes de regals coincidint amb les festes nadalenques. Les caixes inclouen material escolar, d’higiene personal i joguines per a infants de Guinea Equatorial, Sàhara i Ucraïna, i en aquesta passada campanya se n’han repartit 6.743 procedents de Catalunya, i 42.288 d’arreu de la península.

Els quatre projectes i activitats restants estan coordinats a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així, n’hi ha dues actuacions dotades cadascuna d’elles amb 1.000 €: d’una banda per pal·liar els efectes del terratrèmol a Mèxic en la fase de reconstrucció, i de l’altra per seguir donant resposta a l’emergència que va suposar fer front a les conseqüències de l’huracà Irma al seu pas pel Carib. Per últim, la quantitat de 1.100 € correspon a la quota de socis del Fons Català, i 500 € per contribuir a l’Agenda Llatinoamericana 2018.