Malgrat de Mar incorpora la recollida d’oli de cuina usat

Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar incorpora la recollida de l’oli de cuinat usat. La regidoria de Medi Ambient instal·larà a partir del proper dijous 1 de febrer 9 contenidors a diferents punts del poble per fer la recollida de l’oli de cuina usat.

Els malgratencs podran dipositar als contenidors l’oli usat dins d’una ampolla de plàstic, el qual es convertirà en combustible biodièsel. La gestió de l’oli recollit la farà la Fundació Aspronis.

Els punts on es col·locaran els contenidors de l’oli de cuina usat a partir del proper dijous són els següents: 1. pàrquing del Mercat Municipal al Camí Nou; 2. pàrquing del CAP; 3. plaça de les Mines de Can Palomeres; 4. carrer de Manuel de Falla amb la plaça del Camp de la Figuera; 5. carrer de Joan Maragall; 6. plaça d’Incisa in Val d’Arno; 7. plaça de Les Puntaires amb carrer Llibertat; 8. avinguda de Lleida i 9. Josep Maria Folch i Torres. En aquests contenidors -de color verd oliva- s’hi pot dipositar una ampolla de plàstic amb el tap amb l’oli usat.

Campanya informativa i repartiment d’embuts

Paral·lelament a la col·locació dels contenidors l’Ajuntament de Mar iniciarà el mateix dijous de la setmana vinent una campanya informativa -que es portarà a terme a través de dues informadores ambientals. Durant tres dijous consecutius, es repartiran entre la ciutadania embuts adaptables per facilitar la recollida de l’oli dins d’una ampolla de plàstic tapada.

S’habilitarà una carpa informativa de 9 h a 13 h per repartir els embuts. El dijous 1 de febrer la carpa serà a les Peixateries Velles, el 8 de febrer a l’avinguda Mediterrània-cantonada amb avinguda del Carme-i el 15 de febrer al Mercat setmanal del dijous a l’avinguda de Verge de Montserrat.