Celebrada a Blanes la 16a edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran

Les activitats es van realitzar de forma altruista

Aquest cap de setamana s’ha celebrar  a l’antic pavelló d’esports de Blanes la La 16a edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran, que ha estat organitzada conjuntament per l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar i l’Associació Blanes Art i Cultura (ABAC). Durant la trobada es va incloure un acte de reconeixement als matrimonis que celebren els 50 anys de casats aquest any i a l’ex-president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Joaquim Ponsdomènech.

La festa va comptar amb l’assistència de la regidora de Serveis Socials, Susana Ramajo, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, a més de regidors i regidores dels grups polítics municipals.

Homenatge als matrimonis que aquest any compleixen 60 anys casats

La festa es va celebrar el dissabte i diumenge perquè fos més accessible per la gent gran de Blanes. Tots dos dies els principals protagonistes de l’activitat van ser la gent gran de Blanes, ja que la festa va quedar centrada en un seguit d’actuacions a càrrec de les tres entitats integrades per pensionistes i jubilats, i que pertanyen a sengles casals.

Des de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ha agraït especialment l’esforç d’aquestes entitats que, de forma altruista, han fet possible que un any més es pogués organitzar la Festa d’Homenatge a la Gent Gran.

Joaquim Ponsdomènech i l’alcalde Josep Marigó

En aquest sentit, el Casal Benet Ribas va oferir balls de saló i ball country; la Llar de Jubilats de la Casa del Mar ball modern, sardanes i sevillanes i l’Associació Blanes Art i Cultura una sessió de playback. Tots dos dies, la celebració va incloure un berenar per als assistents, així com un ball de fi de festa amb el músic Tony.

La festa del diumenge també va comptar amb sengles reconeixements, primer per a les parelles que enguany celebren els 50 anys de casats, les noces d’or. Es tracta dels 6 matrimonis composats per: Francisco Garcia Lira i Francisca Muñoz Yagüe; Juan Caparrós Cervantes i Nieves Menbrive Ibáñez; Francisco Racero Ganga i Ana M. Valiente Olmo; Cristóbal Bautista Heras i Maria Luisa Gil Martínez; Ricardo Ruiz Rodríguez i Antonia Gavilan Fajardo; i finalment Josep Villanueva García i Paquita Castro Sánchez.

Un dels espectacles que es van oferir als assistents

També es va fer un homenatge a Joaquim Ponsdomènech, conegut perquè durant molts anys va ser president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas. Ponsdomènech va entrar a formar part de la junta l’any 1986 i a partir del 1990 va passar a ser-ne el seu president, tasca que va desenvolupar fins l’any 2007.

Durant aquest temps, una de les fites en què més va treballar va ser aconseguir que es fes el nou casal que es va construir a l’antiga seu de Correus, a la plaça d’Espanya, i que es va inaugurar l’any 1996. Fins llavors, l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes estava ubicada al carrer Muralla, a l’antiga Cooperativa La Blandense.

A banda d’aquest àmbit, Joaquim Ponsdomènech també s’ha distingit per la seva tasca en la recuperació de la memòria històrica amb jocs de la infantesa i recopilant els antics mots de Blanes. Igualment, ha participat en nombroses ocasions en xerrades a institucions aportant el seu testimoni sobre com va viure la guerra civil del 1936 al 1939, així com la postguerra.

Per últim, la XVI Festa d’Homenatge a la Gent Gran també va incloure un reconeixement especial a les entitats que han col·.laborat perquè enguany aquesta celebració hagi estat possible: el Casal Benet Ribas, la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, l’Associació Blanes Art i Cultura i l’Associació del Voluntariat Blanenc.

Val a dir que la festa va comptar amb dos mestres de cerimònies: Antoni Coll i Aitor Roger.