Milers de persones omplen el centre Blanes per gaudir de la Cavalcada de Reis 2018

Joaquim Llorens i Garangou

Feia dies que a Blanes s’esperava amb ganes i molta il·lusió la Cavalcada de Reis d’aquest 2018, perquè s’havia avançat que seria una de les més majestuosa dels darrers anys. Des de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes -comptant amb el suport de les associacions de veïns, entitats culturals i juvenils, voluntaris i altres departaments del consistori-, s’ha dissenyat un espectacle de carrer farcit de llum, música, foc i color, que ha transcorregut pels carrers del centre de la vila com a preàmbul a la nit més màgica de l’any que es viu cada cinc de gener.

Més de 350 persones han desfilat formant part d’una 40ena d’ingredients, repartint 900 kg de caramels aptes per celíacs, sense gluten. Els Reis d’Orient han arribat a les cinc de la tarda a la riba del port, on els ha rebut l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores, així com d’una autèntica gernació d’infants que els esperaven cridant el nom dels seus preferits: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Joaquim Llorens i Garangou

Després de la benvinguda oficial, han estat rebent les cartes de la mainada durant prop de dues hores al campament del port, i a les set del vespre ha començat la cavalcada. El recorregut, d’un quilòmetre i mig, ha estat el mateix dels darrers anys, resseguint el Passeig de Mar i acabant al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, des d’on hi ha hagut l’habitual pluja de caramels, celebrada per grans i petits enmig de crits d’expectació quan aconseguien agafar-ne un bon grapat, precedit per un esclat de milers de confetis i tires de paper brillants.

Joaquim Llorens i Garangou

Milers d’espectadors han seguit la cavalcada

Fa molts anys que la cavalcada de Blanes atrau a aquesta població on comença la Costa Brava no tan sols als seus veïns, sinó també els d’altres municipis de la rodalia atrets per l’espectacularitat que sempre ha tingut l’esdeveniment nadalenc, el millor d’aquesta zona. Gent de totes les edats han omplert els carrers per on ha passat per no perdre’s cap detall, contagiant la fascinació de la canalla a la gent gran que els acompanyava.

Joaquim Llorens i Garangou

Fonts de la Policia Local i Protecció Civil han calculat que, en la línia de cada any, s’han congregat milers de persones per presenciar la sensacional cercavila. Una de les novetats que s’ha incorporat enguany, que ha afegit encara més vistositat, han estat els 80 fanalets que lluïen just al principi de la desfilada, així com bicicletes i un trenet especialment engalanat per a la ocasió.

Joaquim Llorens i Garangou

Els xanquers tirant confeti, malabaristes, i la passejada que per segon any consecutiu ha fet en Lilo –un gosset de peluix articulat de dos metres i mig d’altura- han esta alguns dels elements més aplaudits. Sense cap mena de dubte, els components més esperats i celebrats han estat Melcior, Gaspar i Baltasar, a bord de les espectaculars carrosses des d’on tant ells com la comitiva no han parat de repartir caramels i petons.

Joaquim Llorens i Garangou

Un carter reial, la carrossa de les joguines, la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria han estat altres ingredients que han contribuït a donar vistositat. Per últim, tancant la cavalcada, hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, amb els membres de la Colla de Diables Sa Forcanera que custodiaven el carbó, acompanyats de bufadors de foc i una batucada.

Joaquim Llorens i Garangou

De la mateixa manera que es fa a Blanes cada vegada que hi ha un esdeveniment multitudinari que provocarà aglomeracions de públic, Policia Local i Protecció Civil de Blanes, amb el suport de Creu Roja i els Mossos d’esquadra, han implementat diverses mesures. L’objectiu ha estat guarir la seguretat de les persones i preveure els embussos de trànsit que comporta la cavalcada restringint la circulació coincidint amb la seva celebració.

Joaquim Llorens i Garangou

El dispositiu preventiu de seguretat l’han format més de 50 persones, que han tingut com un dels principals focus d’atenció procurar que ni la canalla ni els adults s’acostessin massa a prop de les rodes de les carrosses per recollir els caramels que hi queien a prop. Aquest aspecte s’ha controlat especialment amb la instal·lació de diverses tanques al llarg de tot el recorregut, així com reforçant els punts més febles.