anuncio_erc

Concentració a Blanes de suport a Oriol Junqueras i els presos polítics

Des del passat mes d’octubre, el Comitè de Defensa de la República de Blanes convoca amb caràcter setmanal una concentració davant l’Ajuntament per reclamar la llibertat dels presos polítics, així com cada vegada que la convulsa actualitat política ho reclama. Aquest dijous ha estat una d’aquestes ocasions en què s’ha fet una crida a la participació, que ha tingut lloc igual que en d’altres municipis d’arreu de Catalunya a les vuit del vespre al lloc habitual.

Un grup de persones s’han concentrat davant l’ajuntament lluint molts d’ells peces de roba groga o el llaç que simbolitza la petició de llibertat pels presos. També s’ha guarnit de llaços grocs un arbre solidari, s’ha llegit un manifest a càrrec de diverses persones i finalment s’ha tancat l’acció reivindicativa cantant L’Estaca, de Lluís Llach, i Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, amb l’ajuda del músic blanenc Emili Bitlloch.

Els participants han respòs així a la convocatòria de l’ANC i Òmnium per donar suport a Oriol Junqueras amb motiu que avui al matí ha declarat al Tribunal Suprem per revisar la seva situació de presó preventiva a petició de la seva defensa. Com ja era previsible, després de la seva compareixença, el TS no ha fet pública cap decisió sobre el seu futur.

El Suprem decidirà previsiblement avui si revoca la mesura que manté al vicepresident cessat a la presó des de fa més de dos mesos, el passat 2 de novembre. Mentrestant, també romanen empresonats l’exconseller Joaquim Forn i els dos líders d’Òminum Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez respectivament.

La concentració que s’ha fet avui al vespre a Blanes també ha tingut lloc arreu del territori nacional. Una de les més sentides ha estat la que s’ha fet a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts, la localitat de Junqueras. Hi ha intervingut l’alcaldessa, Maite Aymerich, així com els vicepresidents d’Òmnium i l’ANC, Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, respectivament.

El CDR de Blanes ha posat en marxa una mobilització que coincidirà en aquest cas amb la celebració avui de la Cavalcada de Reis. Impulsat amb el lema A Blanes rebem els Reis d’Orient de groc, es vol recordar que ningú no s’oblida les quatre persones que continuen encara empresonada. Per això, s’ha convidat a tothom que hi vulgui donar suport a què assisteixi a la Cavalcada de Reis amb el color groc com a element identitari predominant. Així, es recomana portar alguna peça groga.

Fotos: Ajuntament de Blanes