Blanes presenta l’acció de dinamització comercial «Blanes 12»

Enric Portas, Lourdes Fàbrega i Lluís Pascual, durant la presentació de Blanes 12

Blanes 12 es farà del 8 al 10 de juny i avui s’ha presentat en un restaurant de la ciutat en roda de premsa a càrrec de Lourdes Fàbrega, primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat; Lluís Pascual, president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i Enric Portas, president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes.

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, coorganitza i coordina aquesta acció promocional, conjuntament amb l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), l’Associació d’Hostaleria de Blanes i el suport de diferents empreses i entitats locals. L’objectiu de Blanes 12 és promocionar i posicionar Blanes com a ciutat comercial i turística oferint productes, serveis i pernoctacions a preus molt atractius.

En aquest sentit, val a dir que una de les promocions ja s’enceta aquesta mateixa setmana, amb la posada a la venda de les reserves per fer estades en hotels, pensions, apartaments i càmpings de Blanes. La venda començarà el dijous 31 de maig a partir de les 9 del matí i, seguint el lema de l’acció promocional, les places es vendran a 12 €/pax.

Anàlogament, els establiments de restauració oferiran menús a 12€, així com incentius i complements especials. Per la seva banda, els comerços faran descomptes del 12%, ofertes de 2 x 1, etc.

El tret de sortida, que concentrarà diverses accions promocionals, tindrà lloc el vespre nit del divendres dia 8, quan les botigues que participen en la iniciativa romandran obertes fins a les 24h. La  circulació del carrer Ample es tancarà a partir de les 20 h per facilitar que el centre del municipi esdevingui una illa de vianants per gaudir de la shopping night.

La resta del cap de setmana Blanes concentrarà diversos esdeveniments i actuacions al carrer, que culminaran el diumenge amb una nova edició de les tradicionals Catifes de Corpus.

Durant aquests tres dies, doncs, blanencs i visitants podran gaudir de d’accions diverses, promocions i descomptes especials, com per exemple els vals d’una hora gratuïta per utilitzar l’aparcament SABA de la plaça Catalunya que es repartiran entre els clients dels comerços.

Per la seva banda, el tradicional carrilet circularà amb trajectes especials entre la zona hotelera i el centre de la vila divendres i dissabte perquè els clients d’aquests establiments puguin participar també de les activitats que es faran.

Una altra activitat destacada serà la que tancarà la jornada del divendres, amb el sorteig de 12 paquets amb productes diversos que es farà a les 12.12 h de la nit al carrer de Raval a tocar amb el carrer de la Muralla. El sorteig està organitzat per l’ABBC, que durant aquests dies ja ha començat a repartir entre els seus clients els tiquets per poder participar-hi.

Les activitats complementàries, que aniran a càrrec d’associacions culturals i juvenils de Blanes així com d’empreses i diverses àrees de l’Ajuntament, es concentraran majoritàriament entre dissabte i diumenge, i inclouen tot tipus d’esdeveniments.

En aquest sentit, la regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, destaca també l’altre objectiu que persegueix Blanes 12 de cara als ciutadans del municipi: «És una acció promocional de la vila de Blanes, tant pel que pugui representar d’atractiu per als visitants de les rodalies o turistes que hi pugin pernoctar, com també pels propis blanencs. És una reafirmació de tot el que tenim, de la qual cosa hem d’estar orgullosos en un moment en què patim una situació econòmica molt complicada tant a nivell municipal com de país».

D’altra banda, Lourdes Fàbrega valora positivament la implicació i col·laboració amb què compta aquesta iniciativa: «Crec que és important donar suport a Blanes 12 tant pel valor promocional i el component festiu i de difusió de Blanes com pel fet que és una iniciativa que prové d’un treball conjunt de dos sectors econòmics destacats de la vila com són el sector hoteler turístic i el comercial. Ens agrada aquest inici de treball conjunt, que sembla que tindrà continuïtat, i és el camí per on s’ha d’anar».

Totes les activitats es podran consultar a la plana web www.blanes.cat/blanes12  on hi haurà la informació i els enllaços sobre els diferents ingredients de Blanes 12.

Blanes 12 en xifres

Participants
90 establiments comercials i de serveis; 45 bars i restaurants; 18 empreses d’allotjament (8 Hotels, 3 Pensions, 4 Càmpings, 3 Edificis Apartaments. Amés, es faran 10 ofertes complementàries (issui, lloguer de bicicletes, caves, jardins, etc). Participaran 15 entitats del teixit associatiu del municipi, empreses privades, àrees de l’Ajuntament de Blanes, etc

Activitats Complementàries
Activitats Infantils; Visites Guiades Caves Mont-Ferrant; Visites Guiades Turístiques al nucli històric de Blanes; Cercaviles; Música al carrer.