L’Ajuntament de Blanes facilita els tràmits perquè els jubilats es beneficiïn del transport urbà

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ha proposat que el 2018 sigui l’any de la gent gran. Una de les primeres proves d’aquesta determinació ja l’han notat aquests dies els jubilats i pensionistes que es beneficien del carnet de transport públic.

Fins ara, els titulars d’aquest carnet havien d’anar a la terminal d’autobusos de Blanes a renovar-lo cada any entre els mesos de desembre i gener, una operació que es feia de manera automàtica, però que requeria que tingués lloc aquest desplaçament. Si per alguna raó els usuaris no ho feien dins aquestes dates, la renovació ja no podia realitzar-se a la terminal d’autobusos, i la seva tramitació era molt més llarga.

El procediment era força dificultós, ja que havien de lliurar el carnet a l’Ajuntament de Blanes i havien d’esperar que se’ls retornés renovat. Per evitar maldecaps innecessaris, l’Ajuntament de Blanes es va reunir a finals d’any amb els responsables de l’actual concessionària del transport públic a Blanes, Transports Pujol, i es va acordar que per no ocasionar molèsties als usuaris quan caduqui el carnet o es quedin sense viatges podran fer una recàrrega sempre que ho considerin necessària.

Unes 1.900 persones beneficiàries del carnet de bus per a jubilats

Això ha significat eliminar la recàrrega obligatòria anual que s’havia hagut de fer fins ara. Actualment hi ha unes 1.900 persones que es beneficien del carnet de transport per a jubilats i pensionistes majors de 61 anys, que els permet utilitzar el transport urbà a un preu bonificat. Les recàrregues que hauran de fer a partir d’ara les podran realitzar a la terminal d’autobús de Blanes i al mateix autobús en el cas dels qui tenen el carnet ordinari.

Pels usuaris i usuàries que tenen el carnet bonificat la recàrrega només es pot dur a terme a la terminal d’autobusos de Blanes. Les recàrregues hi ha les opcions que siguin de 110 o 300 viatges en el cas dels ordinaris, mentre que en els bonificats hi ha la possibilitat que puguin ser de 100 o 300 viatges. Els preus de les recàrregues en els carnets ordinaris és de 10 € per 110 viatges i 19 € per 300 viatges, mentre que en els bonificats els preus són de 3 € per 100 viatges i 7 € per 300 viatges.

Els canvis i millores que ja són vigents respecte les tarifes socials per a jubilats i pensionistes a partir d’aquest nou any 2018 es van aprovar a la Junta de Govern Local de mitjans del passat mes de desembre. Posteriorment, van ser ratificats en el decurs de la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes, celebrada el 28 de desembre.

Fotos: Ajuntament de Blanes