L’alcalde de Blanes, Mario Ros, presenta el nou cartipàs municipal

D’esquerra a dreta Jordi Blai, Mario Ros, Pepa Celaya i Nicolás Laguna / Ajuntament de Blanes

Mario Ros, el nou alcalde de Blanes Ros, ha signat avui el decret per designar els responsables polítics de les diferents àrees de govern al consistori blanenc. És el que es coneix com el cartipàs municipal, que distribueix entre els quatre regidors de l’equip de govern les respectives responsabilitats a l’Ajuntament de Blanes. Tots quatre són tinents d’alcalde.

Amb el nou cartipàs, Mario Ros continua sent el regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania que va assumir al integrar-se a l’Ajuntament de Blanes fa prop de dos anys, i també ha passat a assumir noves carteres. Quatre d’elles són Cultura i Festes, Arxiu, Biblioteca i l’Oficina de Català del Consorci de Normalització Lingüística. D’altra banda, també es responsabilitzarà d’Esports i Salut d’una banda, i de l’altra de Participació Ciutadana, Comunicació Institucional i Ràdio.

Pepa Celaya segueix encapçalant les àrees d’Urbanisme, Seguretat i Protecció Civil, i ha passat a assumir Obra Pública, Enginyeria, Brigades Municipals, Medi Ambient i Mobilitat. Per la seva banda, Nicolás Laguna continua portant Hisenda i Recursos Humans, i ha incorporat Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, l’Oficina de l’AMIC i de l’OMIC, Recursos Tecnològics i els serveis de neteja de Nora.

Blai Vinaixa, que tot just ahir va prendre possessió del seu càrrec com a nou membre del consistori pel grup municipal del PSC, és el regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empresa d’una banda. De l’altra, també assumeix Educació i Joventut. Per últim, Salvador Tordera continuarà sent responsable de la ponència delegada de Mercats i Activitats a la Via Pública, fora de l’equip de govern.

Pel que fa al nivell de dedicació de l’alcalde i la resta de membres de l’equip de govern, de moment no s’ha pres cap decisió ja que segons fonts municipals encara s’ha d’acordar. La previsió es que aquest asumpte es resolgui la propera setmana.

Gestió asumible per quatre persones

Respecte la nova etapa que comença, Mario Ros ha remarcat que la gestió política és totalment assumible amb un equip de govern format per quatre persones: «Tenim temps i força per tirar-ho endavant. La nostra tasca serà finalitzar els grans projectes marcats en aquest mandat, sense oblidar-nos de l’atenció a les persones que mai no hem deixat de banda, tal com va quedar evidenciat al augmentar els pressupostos destinats a Acció Social aquest 2017».

Avui l’alcalde Ros ha presidit una mesa de contractació i ha despatxat amb diversos caps tècnics, i ha visitat diverses dependències municipals. A la tarda li esperen els dos primers actes oficials. Curiosament, el primer d’ells pertany a l’àrea de la qual n’és responsable des de fa dos anys. Es tracta de la presentació de la 9a edició delProjecte Rossinyol, que compta amb el suport de les àrees d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania d’una banda, i Educació de l’altra, de manera coordinada amb la Universitat de Girona, impulsora del pla a terres gironines.