L’Ajuntament de Blanes s’adhereix a la vaga general convocada per demà dimarts 3 d’octubre

Ajuntament de Blanes

Aquest migdia el Departament de Recursos Humans de ‘Ajuntament de Blanes ha enviat un comunicat  tots els treballadors i treballadores municipals per correu electrònic on s’adjuntava el decret d’alcaldia que estableix els serveis mínims per la convocatòria d’aturada d’aquest proper dimarts 3 d’octubre.

D’aquesta manera, queda explícita l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes a la vaga general convocada per demà a Catalunya com a resposta a la vulneració de drets i llibertats viscuda durant la jornada electoral del Referèndum d’aquest passat diumenge.

El decret signat per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, estableix que hi haurà serveis mínims d’atenció als ciutadans en l’administració i serveis bàsics, de manera que tan sols afecta a quatre treballadors i treballadores, un per a cadascun dels següents departaments: Recursos Tecnològics (Informàtica), Registre d’Entrada de Documents (Oficina d’Atenció Ciutadana, AMIC), Serveis Municipals (Brigades d’Operaris) i Protecció Civil. En canvi els efectius de la Policia Local, tal com disposa la llei, no poden adherir-se a la convocatòria.

Per la seva banda, el CSIF, sindicat que representa la major part de la plantilla municipal al consistori blanenc, també ha emès un comunicat on es remarca que la convocatòria de vaga del 3 d’octubre transcendeix l’àmbit de les reivindicacions sindicals i laborals. Per això, considera que la decisió de recolzar-la o no correspon a decisions individuals de cada treballador i, com no podia ser d’una altra manera, respecten la decisió individual de participar-hi o no.

El CSIF també aprofita el comunicat per lamentar els successos que es van produir diumenge passat arreu de Catalunya i traslladen la seva solidaritat envers totes les persones que van resultar ferides, algunes d’elles de gravetat. Durant les darreres hores diverses empreses i establiments de Blanes també estan donant a conèixer la seva adhesió a la vaga del 3 d’octubre, principalment a través de les xarxes socials i cartells.

També la Fundació Aspronis

A causa dels incidents viscuts aquest cap de setmana, La Fundació ASPRONIS ens sumem a la crida de les patronals i federacions del sector social a l’aturada i la mobilització de les entitats demà, 3 d’octubre de 2017, com a mostra de rebuig i condemna de la violència exercida per les forces policials de l’Estat.

Per això, suspenem l’activitat de l’entitat durant tot el dia de demà. Els nostres serveis d’atenció diürna i de producció, així com les oficines, romandran tancats. Garantim els serveis mínims en els centres residencials (llars-residència i centre d’atenció especialitzada). Els serveis de transport, lleure i esport queden anul·lats.