Presentació del llibre «Els secrets de ‘la Teva’» a la Casa Saladrigas de Blanes

Jaume Rius y Rafel Bagot, durant la presentació del llibre / Foto: Joaquim Robert

Ahir a la tarda es va presentar a la Casa Saladrigas de Blanes el llibre de Jaume Rius «Vint-i-set anys d’esports, els secrets de la ‘La Teva’», que es va publicar a finals de 2011. La presentació de l’acte la va realitzar el periodista Rafel Bagot. Rius, tot un referent del periodisme esportiu, amb 49 anys de professió, ha escrit el llibre per donar a conèixer les vivències que ha tingut durant la seva llarga trajectòria professional a Televisió de Catalunya. Ell en va ser un dels fundadors, l’any 1983, juntament amb altres periodistes, com Josep Sánchez, Isabel Bosch i Imma Pedemonte.

 

Foto: Joaquim Robert

Amb Eduard Boet va tenir l’honor de fer la primera retransmissió de bàsquet, un Joventut-CajaMadrid, la primera de les moltes que faria, tant al nostre país com a Espanya i a tot Europa.

Continguts

L’autor explica en el llibre els objectius bàsics per crear Televisió de Catalunya? Quin paper hi va tenir Alfons Quintà, el primer director general? I el polifacètic Jaume Roures…, amb Johan Cruyff? Hi va haver ingerències polítiques? Coneix la guerra amb TVE. El singular primer contracte amb el F. C. Barcelona. Viatges amb unes avionetes molt especials. El balanç dels caps d’Esports: Jaume Massó, Tatxo Benet, Xavi Molinas, Josep Sanz, Pere Escobar i Josep M. Farràs. Els exàmens i els problemes lingüístics. I un munt de capítols i anècdotes que et descobriran un món de «la teva» que has de conèixer. En el llibre, hi fan la seva aportació prestigiosos periodistes, comentaristes i exjugadors.