Blanes podrà celebrar finalment l’’Ensorra’t’ després que els veïns han retirat la denúncia

Joaquim Llorens i Garangou

Finalment el Festival de Música Jove a la Platja de Blanes podrà fer-se des d’aquest mateix divendres i fins el dimarts 25 de juliol. Així serà després que avui al migdia s’ha arribat a un pacte in extremis amb els veïns que van presentar la denúncia que va desencadenar tot el procés judicial que impedia la seva celebració en el lloc on s’ha vingut fent des del 2012.

El motiu per aquest canvi d’opinió ha estat la trobada celebrada aquest migdia amb els denunciants, una reunió que s’ha allotjat en el seu domicili, molt proper al lloc on se celebra el festival. Han participat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el regidor de Joventut, Joel Comas; una representant del Consell Local de Joventut (CLJB), Alba Rams; així com tots dos veïns.

Després de prop de mitja hora de reunió, s’ha arribat a un compromís a dues bandes que finalment s’ha complert per les dues bandes: l’alcalde els ha enviat un manifest amb tres compromisos, i els veïns han retirat la denúncia. Aquest extrem l’haurà de ratificar durant les properes hores el Tribunal Contenciós Administratiu de Girona que ha tramitat tot el procés durant les dues darreres setmanes.

Manifest de l’Ajuntament de Blanes

En el manifest hi ha tres únic punts. En el primer s’explica que l’Ajuntament de Blanes i el Consell Local de Joventut de Blanes organitzen la 6a edició de l’Ensorra’t, activitat lúdica que entenen que podria causar molèsties als veïns que viuen a les rodalies i que, segons manifesten els veïns esmentats, podrien haver vulnerat els seus drets fonamentals al descans, així com a patir alternacions que li impedeixen conciliar la son.

El segon punt del manifest relata que ahir dijous, en el transcurs del plenari municipal i dia en què es va notificar l’auto de suspensió cautelar del Festival Ensorra’t, alguns joves van promoure accions més enllà de la llibertat d’expressió. Unes accions que es consideren intolerables i que tant l’Ajuntament de Blanes com el Consell Local de Joventut condemnen.

Per últim, el tercer punt del manifest inclou que tant el consistori com el CLJB es comprometen a adoptar altres mesures complementàries, més enllà de les que ja s’adoptaven fins ara. L’objectiu és minimitzar encara més l’impacte que aquesta activitat pugui produir en la zona residencial. Entre elles, la realització d’una sonometria al domicili del denunciant. En aquest darrer sentit, els tècnics de l’àrea de l’Ajuntament de Blanes a qui correspon aquesta competència ja han demanat a l’empresa que s’ha d’encarregar de fer l’estudi sonomètric que l’efectuï.

El document que s’ha fet arribar als denunciants es tanca amb un acord explícit de les dues parts: “L’Ajuntament complirà amb els compromisos esmentats i els veïns/es denunciants es comprometen a retirar la denúncia”.

L’’Ensorra’t’ es farà des d’avui i fins el 25 de juliol, tal com estava previst

Un cop s’ha confirmat que es podia fer l’’Ensorra’t’, el Consell Local de Joventut de Blanes s’ha posat mans a l’obra per tornar a muntar tots els ingredients que fan falta a l’escenari del Passeig de Mar. Calia reprendre la normalitat després que, en confirmar-se ahir que no era possible realitzar el festival, es van començar a desmuntar alguns elements, i es van anul·lar diverses instal·lacions.

Joaquim LLorens i Garangou

Sigui com sigui, però, el què sí és segur és que avui hi haurà música i festa a l’’Ensorra’t’, aquest divendres amb l’equip de so que l’Ajuntament de Blanes va adquirir pel Casal Jove Morralla, que s’ha traslladat circumstancialment a l’escenari del passeig, i a partir de demà dissabte amb tots els grups que ja estava previst que actuessin. De fet, una de les tres bandes que estaven programades per avui ja ha confirmat que podrà tocar aquesta nit.

El Festival de Música Jove a la Platja Ensorra’t tindrà lloc fins el proper dimarts 25 de juliol, tal com estava previst. Avui a les 22’30 h, i a partir de dissabte i fins dimecres arrencarà a les 23’15 h, després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. L’organitza l’Ajuntament de Blanes a través del Consell Local de Joventut, integrat per diverses entitats juvenils del municipi.

Cartell del VI Ensorra’t de Blanes 2017

Dissabte 22: El primer grup seran Incombustibles, grup local de rock. Després des del país valencià venen Funkiwis, un grup de funky disposat a posar la platja cap per avall. Els últims seran els Klischée, que actuen per primera vegada a l’Ensorra’t, i que ens arriba des de fora de l’estat espanyol, a més a més de ser una aposta molt innovadora. Es tracta d’un estil de música que no ha vingut mai, l’electroswing, que està actualment en projecció a tota Europa.

Diumenge 23: Com ja és tradició a l’Ensorra’t, aquest any també hi haurà nit de dj’s. Per encetar la vetllada, des de Girona vindrà l’Associació de Reggae d’aquesta localitat,Rise Up, que s’espera que faci vibrar tota la platja. Per seguir la festa des de Girona també vindrà DJ Campa, resident de la Sala Mirona. I per acabar serà el torn del gran Dj Plan B, que punxarà els millors hits del moment combinat amb el millor rap, i que farà la seva sessió a Blanes després que enguany ha passat a formar part del grup Riot Propaganda.

Dilluns 24: La penúltima nit l’encetarà Mozrap, rap de casa, donant suport a l’escena local. Per continuar, des de Barcelona arribarà un grup molt jove però amb unes grans perspectives de futur, Subversa, amb un estil de rap combatiu. I per acabar-ho es podrà gaudir del gran show de Lágrimas de Sangre, un grup d’aquí al costat, del Maresme, que acaben de presentar el  seu segon disc i ja estan  girant arreu de l’estat espanyol.

Dimarts 25: La darrera jornada de l’Ensorra’t arrencarà amb els Punks & Company, que faran versions de totes les millors cançons de punk. Darrera d’ells serà el torn  dels coneguts Extracto de Lúpulo, arribats des de Tarragona, i coneguts per tocar en festivals com el Pintor Rock. Per tancar aquesta especial i trepidant sisena edició del Festival de Música Jove a la Platja hi haurà els coneguts membres d’Itaca Band, grup ja més que internacional, amb gires que l’han dut arreu de l’estat espanyol i al Japó, entre d’altres destinacions. Ensorraran definitivament la platja de Blanes amb les seves cançons de reggae, ska, latin, i un ample i variat repertori.