La celebració del festival ‘Ensorra’t’ de Blanes, en perill per la denúncia judicial d’un veí

Ajuntament de Blanes

La sisena edició de l’’Ensorra’t’, el festival de rock a la platja dl centre de Blanes programat perquè tingui lloc del 21 al 25 de juliol, es podria suspendre arran d’una denúncia judicial que ha interposat un veí del municipi contra aquesta activitat.

El passat 21 de juny l’Ajuntament de Blanes va rebre dues instàncies presentades per aquest mateix veí on demanava al consistori que suspengués el festival, així com que realitzés un estudi de sonometria de l’activitat des del seu domicili, situat al Passeig de Mar.

Quinze dies més tard, el 6 de juliol, el veí va presentar una denúncia al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona, i el mateix dia ja es va dictar una mesura cautelar.

En aquest sentit, es demana a l’Ajuntament de Blanes que traslladi l’activitat de l’’Ensorra’t’ a un altre lloc a escollir pel consistori, amb la condició que guardi una distància no menor als dos quilòmetres i mig respecte el domicili del demandant.

Presentació d’al·legacions

Aquest passat dimarts, dins el termini marcat per poder fer-ho, l’Ajuntament de Blanes va presentar tota una sèrie d’al·legacions recolzades amb diversa documentació per aconseguir la suspensió d’aquesta mesura, i que el festival de música jove a la platja pugui realitzar-se durant els dies i lloc previstos. Ara, durant els propers dies el Jutjat Contenciós Administratiu número tres de Girona s’haurà de pronunciar al respecte.

El festival Ensorra’t deu el seu nom a què les activitats es segueixen des de la sorra de la platja, i aquest 2017 arribarà ja a la seva sisena edició. És hereu de les Barrakes de Blanes, que durant molts anys van estar ubicades a l’antic camp de futbol d’Els Pins.

Per controlar que la música no superi el nivell de decibels permesos, cada any s’ha contractat una empresa que es fa càrrec d’un limitador d’àudio.